Tilbud

2011 Cuvee Alex. Merlot Lapostolle Øko 25 års jubilæum PW

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (15)

BT GULD
BT
Status
Mad & Venner Godt Køb
BT GULD
BT
Concurso de Vinos Orgánicos de Chile Guld
Finansbureauet.dk
Spis Bedre Anbefalet
Alt om vin Ugens Vinder

Vin-Info

Varenummer: 28831300
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Colchagua
Druesorter: 85% Merlot og 15% Carmenere
Anbefalet til: Kraftigt fjerkræ, kalve- og oksekød, dyrevildt, ost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 11 måneder på franske egefade
Økologisk: Ja

Beskrivelse

Cuvée Alexandre Merlot

Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Vinen er lavet på de bedste, håndsorterede druer fra ca. 60-årige vinstokke fra Apalta single vineyard i Colchagua Valley og udvalgte marker i Rapel Valley. Vinen har uden tvivl de store Pomerol-slotte som forbillede og er meget elegant og racefuld. Bouqueten er pakket med sort frugt og et strejf af mokka, og smagen er perfekt velafbalanceret og afrundes med en silkeblød finish. Et mesterværk.

Anmeldelser

 • 5 Stjerner og BT GULD - BT 07.10.2017:"Behageligt krydret, kraftig, lang, saftig smag af mørke bær, blommer, krydderurdrter, peber, lidt mørk chokolade, toast og vanilje. Godt tilbud"
 • 5 stjerner - Magasinet Status nr. 10 2015: "Philipson samarbejder med nogle af verdens bedste producenter om at lave specielle vine til det danske marked, og denne forførende brumbasse er importørens 25-års-jubilæumsudgave. Med 15 pct. carmenère får vinen et eksplosivt udtryk af solbær og chokolade, ligesom egepræget er kraftigt og giver et flot modspil til tanninerne. En pragtfuld mandevin!"
 • Godt køb - Mad & Venner marts 2014: "Højt niveau til lavpris - En af smagningens bedste rødvine viste sig også at være en af de billigste. Farven er meget koncentreret, duften indtagende med masser af mørke bær og et vist fadpræg og smagen saftig, kraftig og harmonisk med en fin modenhed og mørke toner af bl.a. lakrids og chokolade. Et glimrende glas til en absolut fornuftig pris, hvis man skal bruge 12 flasker. Druesammensætningen er 85 provent merlot og 15 procent carmenère, og druerne kommer fra gamle vinstokke på Apalta-vinmarken, der dyrkes økologisk og biodynamisk. Lapostolle startede i 1994 og hører i dag blandt Chiles mest berømte vinproducenter, bl.a. i mange år hjulpet på vej af den kendte franske winemaker Michel Rolland."
 • 5 stjerner og guldmedalje i BT d. 14.09.13: "Lækker, saftig og harmonisk, flot, karakterfuld, dyb smag af modne solbær, blåbær, grønne urter, vanilje og mørk toast. Flot vin."
 • Guldmedalje ved Concurso de Vinos Orgánicos de Chiles (konkurrence for økologiske vine i Chile), juli 2013.
 • 6 stjerner på Finansbureauet.dk d. 24.05.13: "Utrolig lækker silkeblød Merlot med cremet fylde og toner af tobak, peber og vanilje."
 • Anbefalet i Spis Bedre marts 2013: "Med hindbær, engelsk lakrids og mørk chokolade smager den unge vin lovende. Den vinder ved dekantering. Drik den til retter med lidt indbygget sødme. Fx honningbraisseret kylling."
 • 6 stjerner på denkorteavis.dk d. 13.02.13: "Arvingen til likørfirmaet Grand Marnier, Alexandra Marnier Lapostolle, leverer et mesterstykke med denne vin fra egen chilenske vingård. Det er en assemblage af 85 pct. Merlot og 15 pct. Carmenère, som eksploderer i en duft af solbær, sorte moreller og 70+ procent chokolade. En flot mindesten for bedstefaderen."
 • Ugens Vinder på Aov.dk d. 10.01.13.
 • 5 stjerner og BEDSTE KØB i Ekstra Bladet d. 04-01-13: "Bedst til prisen var en yderst flot vin fra en af Chiles bedste vinhuse Casa Lapostolle. På den ene side klassisk Merlot og på den anden side en så flot koncentration og syre, at man i Bordeaux må blive helt misundelige." "Røde frugter og en smag af mørk chokolade, rålakrids, brombær og tobak. En koncentreret og voluminøs stil som den rejsende vinmager Michel Rolland er kendt for. Stadig en del tannin men en flot balanceret vin især til prisen."
 • 5 stjerner på Winelab.dk d. 18.12.12: "Fornem vin, der er frembragt i Chiles stabile klima med franske håndværkstraditioner. Skøn duft af røde bær med cigar i baggrunden. Betagende og dyb. Stringent struktur med en flot syre og en elegant fylde og tyngde. En del tanniner, der vil have godt af et modspil fra kød og en dekantering - eller alternativt et par års lagring. Men flot og godt er det, og til prisen er der ikke så meget at diskutere. Bag chilenske Lapostolle står den franske familie Marnier-Lapostolle og på denne måde kombineres på smukkeste vis Chiles stabile klima med franske traditioner for vine af høj kvalitet. Så er du normalt til fransk Merlot, er denne bestemt et gangbart alternativ."
 • 5 stjerner på Finansbureauet.dk d. 17.12.12: "Lapostolle er en af Chiles absolut førende producenter, og de formår som ingen anden at kombinere fylde og intensitet med elegance. Og deres Lapostolle Cuvée Alexandre Merlot 2011 er ingen undtagelse. Tæt og cremet vin med stor fylde og toner af tobak, peber og vanilje. Måske ikke helt på højde med årgang 2008 og 2009, men stadig en fantastisk vin til prisen."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 24.11.12: "Kraftfuld vin, der sagtens håndterer andesteg. Flot, rig frugt med både fylde, elegance, rankhed, egekrydderi og præcision og masser af længde. Er man normalt til Bordeaux, vil denne vin være et hit, der står juledistancen."
 • Fremhæves i Robert Parkers bog ´"Parker's Wine Bargains - The World's Best Wine Values Under 25$" som et ekstraordinært godt køb til prisen: "This Merlot has an attractive nose of black currant, blueberry, vanilla and clove. The wine has good weight on the palate h layers of black fruit and a firm structure "
 • Wine Spectator giver 96 pts til Lapostolles topvin, 2005 Clos Apalta
 • Lapostolles topvin, 2005 Clos Apalta kåres til Nr 1 på Wine Spectators top 100 i 2008! Efter at have været nr. 3 i 2003, nr 2 i 2004, bliver 2008 endelig året, hvor Clos Apalta styger helt til tops blandt 19500 smagte vine. En stor anerkendelse af Clos Apalta, Lapostolle og potentialet i Sydamerika.
 • Lapostolle kåres til "New World Winery Winner of the 2008 Wine Enthusiast Wine Star Awards" ; "Lapostolle, founded as a Chilean- French joint venture in 1994 and now wholly owned by the Marnier Lapostolle family that controls Grand Marnier liqueur, has been a pacesetting, pioneering winery in Chile since day one. Under the direction of chairperson Alexandra Marnier Lapostolle (left), Lapostolle remains a forward-thinking and innovative leader in Chile's ever-growing wine industry. Best known for its dedication to the Apalta Vineyard in the Colchagua Valley and its flagship wine Clos Apalta, Lapostolle, which employs the esteemed winemaking consultant Michel Rolland, produces 180,000 cases of premium wine per year, about 60% of which is exported
 • "En af Chiles absolut bedste producenter" citat Jyllands-Posten
 • Druesorter: 85% Merlot og 15% Carmenere
 • Fadlagring: 11 måneder på franske egefade
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Kraftigt fjerkræ, kalve- og oksekød, dyrevildt, ost.

Producent beskrivelse

Lapostolle - Nr. 1 på top 100 i Wine Spectator

Lapostolle ejes af Marnier-Lapostolle familien, som bla. også ejer den verdensberømte likør, Grand Marnier. Familien har dog været involveret i vinproduktion i generationer med udgangspunkt i Loire dalen i Frankrig. Siden skabelsen af Lapostolle i 1994 har familien haft den samme kompromisløse tilgang til kvalitet, som har gjort likørmærket til en verdenssucces. Det hele startede med at Alexandra Marnier-Lapostolle og hendes mand Cyril de Bournet blev bjergtaget af den berømte Apalta mark i Colchagua Valley, marken på hvis stejle skråninger druerne til flere af topvinene dyrkes. Under Alexandra´s ledelse har Lapostolle fra dag et indtaget en ledende position i Chile´s voksende vinindustri qua sin fremsynethed og innovative tilgang.

Chiles store potentiale og verdensberømt fransk winemaker

Hos Lapostolle er visionen lige så simpel som den er ambitiøs; at skabe vine i verdensklasse ved at udnytte fransk ekspertise og det unikke klima i Chile. Lige fra begyndelsen har man haft den verdensberømte franske winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent. Lapostolle har været blandt de fremmeste pionerer når det gælder udvikling af vinmarker i Chiles forskellige underområder og dermed lokalisere i hvilket terroir de enkelte druer giver de bedste resultater.

Økologi og biodynamik

Apalta vinmarken tæt på vingården dyrkes økologisk og biodynamisk, men vinene certificeres ikke.Selve høsten foretages om natten i alle vinmarker, hvorved man får friskere, frugtigere og sprødere druer. Man arbejder udelukkende med lave udbytter. De høstede druer fragtes tillige i kølebiler til vingården, så druerne bevarer temperaturen fra høsttidspunktet. Selve vinifikationen foregår så naturligt som muligt. Eksempelvis anvendes udelukkende naturgær i rødvinene, og vinene modtager kun en nænsom filtrering.

Chiles første CO2 neutrale vingård

Udover økologisk og biodynamisk produktion vælger Lapostolle altid de miljørigtige løsninger. Trækasser, papir til etiketter og korkpropper kommer udelukkende fra bæredygtige skove. Flaskerne er lavet af 60-70 % genbrugsglas, og Casa serien er fra årgang 2009 tappet på flasker der er 15% lettere end tidligere. Lapostolle er certificeret som CarbonNeutral(r) iflg. The CarbonNeutral Protocol. Det vil sige at CO2 udledningen fra opbevaring og forsendelse af vin fra vingården til markedet er blevet målt og balanceret til netto nul gennem højkvalitets energibesparende projekter. Lapostolles vinmarker udgør 9,3% af alle økoligsk dyrkede marker i Chile ifølge www.sag.cl Lapostolles vinmarker udgør 27% af alle biodynamiske vinmarker i verden registreret af Demeter Lapostolles 3 vinmarker er blandt de 6 største biodynamiske vinmarker i verden ifølge www.database.demeter.net/oppub

Clos Apalta - Chiles 1. Cru og nr. 1 på Wine Spectators top 100

Årgang 2005 Clos Apalta blev kåret til Nr. 1 på Wine Spectators top 100 i 2008! Efter at have været nr. 3 i 2003, nr. 2 i 2004, bliver 2008 endelig året, hvor Clos Apalta styger helt til tops blandt 19500 smagte vine. En stor anerkendelse af Clos Apalta, Lapostolle og potentialet i Sydamerika. En legende er født!