2011 Château Fourcas-Dupré Listrac-Médoc Slotstrækasse 6 fl

DKK 129,95
pr. stk. v/6 stk. 159,95   pr. stk.

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vin-top-10.dk v/ Anders Grøndahl 96 point

Vin-Info

Varenummer: 37101611
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: TRÆ 6
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 44 % Cabernet Sauvignon, 44 % Merlot, 10 % Cabernet Franc, 2 % Petit Verdot.
Anbefalet til: Oksekød, lam, dyrevildt
Drikkemoden: ved frigivelsen og op til 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 12-18 mdr.

Beskrivelse

Château Fourcas-Dupré Listrac-Médoc

Slottet kan føre sin historie tilbage til 1800 tallet og fik sit nuværende navnt i 1843, efter den daværende ejer. Det er dog først i 1970 at den moderne æra begynder for slottet. Château Fourcas Dupré er almindelig anerkendt som en af de " store " Bordeauxvine, som hvert år sælges i forsalg (en primeur) og er en sikker investering. Slottet er sammen med de fleste andre meget kendte Bordeauxslotte medlem af l'Union des Grands Crus de Bordeaux. br></br>

Nabo til Saint-Julien og Moulis

Listrac ligger i mellem kommunerne Moulis og Saint-Julien, og Château Fourcas-Duprés råder over 46 ha vinmarker, jorden består fortrinsvis af grus, ler og kalk og vinmarkerne er beplantet med 4 druetyper: Cabernet Sauvignon og 44%, merlot 44%, Cabernet Franc 10% og Petit Verdot 2%. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er lidt over 30 år.

Château Fourcas-Dupré Listrac-Médoc

Ejendommen laver en klassisk Listrac-Médoc med stor intensitet og et betydeligt lagringspotentiale. Som ung er vinen ret så tannisk, men den udvikler med alderen en blødhed, rigdom og en bredt nuanceret smag af lakrids, solbær og fine mineralske undertoner.

Anmeldelser

  • 96P og Nr.1 - http://www.vin-top-10.dk/Anders Grøndahl 21.06.2018: " Det fuldkomne pletskud. Moden, stilig, ren og inderligt charmerende Médoc-vin for alle, der værdsætter aristokratisk Bordeaux med de helt klassiske finesser i aroma og smag, men som ikke vil give den formue pr. flaske, som de mere berømte slotte forlanger:* Aroma af cedertræ, grafit, skovbund, modne solbær, lakrids og trøfler.
  • Tør og alligevel saftig med en rank struktur, som Hr. Og fru Gennemsnit ikke kan fordrage. Men det er jo ligemeget. Vi kan! * Fuldendt og finessepræget smag med toner af velhængt kød, modne kirsebær og solbær, tobak, trøfler og cigar. Afsted med alle jer, der har en lidt højrøvet smag -ligesom jeg! Bemærk: Jeg har købt mine flasker, inden denne anmeldelse kommer på vin-top-10."
  • Druesorter: 44 % Cabernet Sauvignon, 44 % Merlot, 10 % Cabernet Franc, 2 % Petit Verdot.
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år.
  • Vinmarkens areal: 46 ha.
  • Fadlagring: 12-18 mdr.
  • Drikkemoden: ved frigivelsen og op til 10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Oksekød, lam, dyrevildt