Tilbud

1987 Burmester Colheita

SPAR 400 DKK pr. fl.
DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 699,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (12)

Alt om vin
BT
Den korte avis
Berlingske
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 91 point
DinVinGuide Fremragende
DinVinGuide 91 point
Portvin.nu 92 point
Henrik Oldenburg Portvin 2010 16,5 point

Vin-Info

Varenummer: 55531087
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.

Beskrivelse

Colheita

Den har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en fantastisk lækker bouquet af appelsinmarmelade, bærkompot, røget tobak, og chokolade. I munden fyldes op af en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. En kraftig, elegant sag. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin. 1987 er som kendere vil vide, en historisk årgang i portvin.

Anmeldelser

 • 6 Stjerner og anbefalet til Risalamande 29.11.2018:" , pommerans, marcipan og karamel. Mineralsk vin med god alder og ståsat syre. Flot krydret afskutning af peber, zar og krydderurt. Karakterfast Tawny med flot syrebid og krydret afslutning. Godt køb."
 • 5 Stjerner - BT 26.05.2018:" Behageligt sød, lækker, lang, flot, kompleks smag af tørret frugt, nødder, lidt krydret vin, strejf af appelsinskal, medium fyldig, elegant fadlagret årgangsportvin, tappet på flaske i 2015."
 • 6 Stjerner - DenKorteAvis 13.12.2017:" En besparelse på 400 kr. ses sjældent."
 • 5 Stjerner - Berlingske 03.09.2017:" Vidunderlig næse med masser af mandel, marcipan, rosin og puddersukker. Blød, cremet og vellagret portvin med 30 år på bagen. Glimrende!"
 • 5 stjerner og 91P - Ekstra Bladet d. 16.12.16: "Helt lys i farven. Lette, frugtige toner. Yderst elegant moden port med nøddetoner, svesker, dadler, julekrydderier og vanilje. Lang, lang eftersmag."
 • 91P - DinVinGuide november 2016: "Helt lys i farven. Lette, frugtige toner. Yderst elegant moden port med nøddetoner, svesker, dadler, julekrydderier og vanilje. Lang, lang eftersmag."
 • 92P - Portvin.nu d. 17.11.15: "28 år gammel og fin colheita fra Burmester - Rødorange colheita. Megen abrikosmarmelade i duften og underliggende let sprit. Smagen præges af en fuldfed stil af balanceret moden blomme og igen abrikos med figen. Mere elegant, balanceret og feminin end ældet og voldsom. Mellemlang spændstig finale."
 • Rating: 98 POINTS i Henrik Oldenburgs "Portvin".Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 UD AF 5 GLAS for sine Colheitas og andre Tawnies i denne bog.
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund

Producent beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog.