Tilbud

1975 Burmester Colheita

SPAR 140 DKK pr. fl.
DKK 699,95
pr. fl. v/6 flasker 839,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (14)

Den korte avis
Henrik Oldenburg Portvin 2010 18 point
Portvin.nu 95 point
Portvin.nu Kanonkøb til prisen
Jyllands Posten 95 point
Ekstra Bladet
De Bedste Vine 94 point
Alt om vin
Jyllands Posten
Vinhulen 94 point

Vin-Info

Varenummer: 55531075
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.

Beskrivelse

<br> Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin. Colheita 1975 en virkelig stor Portvinsårgang, der er meget elegant - og mere elegant end kraftig. Det er den bedste årgang i 70erne, vi har til salg!

Anmeldelser

 • 5 stjerner på denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 14.11.12.
 • 18/20 pts i Portvin af Henrik Oldenburg d. 12.09.11: "Ligesom 1957 var 1975 også en beskeden årgang for Vintage Port, men underligt nok er Burmesters Colheita fra 1975 mere udviklet i både farve og smag end 1957'eren. Den har fundet sin indre balance, den er harmonisk og delikat, sødmen er fint fordelt, og smagen er ren og spritfri. Kort sagt er den moden. Den sigter ikke mod stjernerne som 57'eren, den er mere jordnær, fornuftig og på den måde også konsekvent, og dimensionerne er nydelige. Den er til hygge, til tørre og til røgede oste og til kage."
 • 6 stjerner, KANONKØB TIL PRISEN og 95 pts på portvin.nu d. 08.09.11: "Så begynder det at blive rigtig intenst. Til prisen er dette min personlige Burmester favorit. Man fornemmer allerede på farven at der er tale om en vin der har godt med alder. Kraftig brunorange. Duften er ekstraheret og tæt. Alligevel har vinen en uomtvistelig friskhed der gør balancen mellem det ældede og det friske rigtig flot. Smagen er ret eksotisk. Træ og abrikos med et syrligt strejf. Ikke så fed i stilen og smagen er hurtig afdæmpet. Til prisen et godt køb hvis man vil fornemme vingesuset for en skarp pris.95 point og rent røverkøb."
 • 95 pts i Jyllands-Posten d. 10.12.10: "Min gamle favorit er 1975eren..."
 • 5 stjerner i Ekstra Bladet d. 13.11.10: "Nødder, tørrede frugter og masser af struktur i denne rigtig flotte vin..."
 • 94 pts på debedstevine.dk d. 21.10.10: "Intens nøddenæse med imponerende dybde, delikat karamelkrydderi og fuldmodne og charmerende træaromaer - stor styrke, fornem finesse og udsøgt Tawnypræg. Smag med fed, intens tawnyfrugt med styrke, balance og friskhed - rigt krydret med kaffe. Karamel, nødder og chokolade. Herlig detaljerigdom, god balance og enorm længde - ultraklassisk og fuldt udviklet Tawny. 12 stykprisen er 300 og det er attraktivt."
 • 94 pts på vinhulen.dk d. 02.05.10: "Brun. Træ, røg, parfume, honning krydderier og mint præger næsen. Sødmefuld og fed smag med nuanceret blødhed, hvor frugten er stærk og tanninerne og syren viser vejen ud i harmoni. En spids alkohol i smagen og masser af power og tanniner."
 • 96 pts Jyllands Posten d. 01-03-2010: " Skulle jeg pege på et virkelig godt køb til den bedrestillede middelklasse med de rigtige flexlån og den deraf følgende sorgløshed ville det være 1975´eren. Den koster 300 kr., godt givet ud, for der er en dybde i vinen, der næsten kan matche de allerbedste."
 • Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 ud af 5 glas for sine Colheitas og andre Tawnies i Henrik Oldenburgs "Portvin".
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund

Producent beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog.