Champagne


Danmarks bedste udvalg af Champagne!

Champagne forbindes oftest med noget, man drikker nytårsaften, til bryllupper og andre festlige lejligheder, og det bliver også ofte brugt som fælles betegnelse for mousserende vine; Asti, Cava, Crement, og Prosecco. Champagne er en mangfoldig vin, der med fordel også kan nydes som den perfekte ledsager til fisk og skaldyr eller bare som aperitif.

Men Champagne er mere end bare en mousserende vin. Dens eksklusive status skyldes de strenge, regler der er til produktionen, herunder, druerne udelukkende må dyrkes og høstes fra marker i Champagne distriktet, i Frankrig, nord for Paris, og den berømte 2- gæring, som foregår på flaske.

 

SPAR 125 DKK pr. fl.
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

SPAR 85 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 279,95

pr. fl. v/12 flasker


96 point

SPAR 180 DKK pr. fl.
DKK 295,00

pr. fl. v/6 flasker


90 point

KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 315,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


96 point

KUN
DKK 349,00

pr. flaske


KUN
DKK 349,00

pr. flaskeDer stilles strenge krav til produktionen 

Derudover er selve processen for Champagne produktionen, Champagne metoden, underlagt strenge regler. Metoden er en lang og kostbar process og produceres på en basis vin “vin clair”, der danner udgangspunkt for den mousserende vin. Det er vigtigt, at vinen har lav alkoholprocent, da der efterfølgende tilsættes gær for, at det kan blive til Champagne.

Hvordan produceres Champagne?

Basis Champagnen sammensættes af basis vin fra flere af årgange og druesorter, og når vinen er blandet, skal den forvandles til Champagne. Vinen tappes på kraftige flasker, og efterfølgende tilsættes der gær og sukker for at starte gæringsprocessen. Flaskerne forsegles og efterfølgende lagres de i kælderen, hvor flaskerne jævnligt roteres for at udvikle sig. Afslutningsvis vil flaskerne ligge med kapslen nedad for at fjerne de døde gærceller via nedfrysning af flaskehalsen. Ved sidste skridt, inden vinen kan kaldes for Champagne, tilsættes sukker, og flasken forsegles med korkprop og ståltråd.

Druer og Vintage

Til Champagne anvendes tre druesorter; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, hvor producenterne blander efter sin egen ”opskrift” og efterfølgende sælges under producentens eget navn/label.

Chardonnay og Pinot Noir er de to druer med det bedste omdømme. Men dog er de fleste Champagner lavet på en blanding af alle tre druesorter, som fek.s. Bollinger Special Cuvee, som er et miks af alle 3 sorter, med stort indhold af Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. I enkelte tilfælde er de på 100% Pinot Noir eller Chardonnay.

Druesammensætningen kategoriseres med forskellige udtryk på etiketterne, Blanc de Blanc, Blanc de Noir, og Cuvée.

Blanc de blancs: Ren Chardonnay Champagne

Blanc de Noirs: Champagne udelukkende lavet på blå druesorter

Cuvée: en blanding, som fek.s. Special Cuvve fra Bollinger

Årgangen på Champagnen

Er Champagnen lavet på basis vinen “Vin Clair” kaldes det for Non Vintage, og er “Vin Clair” lavet på en specifik årgang, er det en Vintage Champagne.

Mange danskere har efterhånden fået øjnene op for at drikke Champagne. Men lige netop Vintage Champagne er mest eftertragtet blandt vinelskere, da man kan smage de forskellige nuancer, som en årgang giver. Og som med al anden vin har årgangen bestemt noget at sige, og derfor er bestemte Vintage Champagne mere eftertragtet end andre. I de sidste par år har vi bl.a. set, at årgangene 2002 og 2008 er utroligt efterspurgt. Fx. blev 2008 Bollinger Champagne La Grande Année udsolgt langt hurtigere end tidligere. 

Philipson Wines store udvalg af Champagne

Hos Philipson Wine finder du et bredt udvalg af kvalitets Champagne fra verdenskendte producenter. Fx producenter som Salon, der udelukkende producerer Champagne på Chardonnay, og kun laver Champagne i de største årgange. Bollinger er den førende producent af Pinot Noir baseret Champagne. Le Mesnil er det førende Champagne kooperativ der udelukkende laver Grand Cru Champagne. Delamotte, Drappier, der er kendt for sin årgangs Champagne “Grande Sendree”, og Bérèche et Fils.