Champagne


Danmarks bedste udvalg af Champagne!

Vi har Danmarks største sortiment af kvalitetschampagne direkte fra producenterne uden fordyrende mellemled. Hos os kan du f.eks. finde mærker som Bollinger, Delamotte, Drappier og Le Mesnil. Champagne signalerer luksus og fest. Vejen fra drue til færdig Champagne er uhyrlig lang og kostbar; en grundvin tilsættes gær, tappes på kraftig flaske, lagres i lang tid, vendes og drejes jævnligt, renses for bundfald via nedfrysning, tilsættes likør og forsegles med specialprop og ståltråd. Sidst men ikke mindst, er Champagne vel nok verdens mest delikate og sarte vin; selv det mindste fejltrin vil gøre uoprettelig skade på det endelige produkt. Hvis du er på udkig efter brut mousserende vine så kan du se vores udvalg her.

CHAMPAGNE BOLLINGER
Bollinger blev grundlagt i 1829 af familierne de Villermont, Renaudin og Bollinger. I 1941 overtog den nu legendariske Lily Bollinger ansvaret for driften, og hun gik fra starten målbevidt efter at opkøbe de bedste vinemarker og er bag Bollingers prionerarbejde indenfor kvalitet, for eksempel med skabelsen af prestigecuvéen R.D. (Recently disgorged) i 1961.
Bollingers champagner udvikles først på egetræsfade, og derefter lagrer man en meget stor andel champagne på magnumflasker - i de enorme kældre under hovedsædet i Aÿ ligger der 600.000 magnumflasker og lagrer - la réserve som Bollinger selv kalder dem. Bollinger lagrer alle disse magnumflasker med korkprop, for at sikre den mest harmoniske udvikling. Champagnen fra disse magnumflasker indgår i alle Bollingers champagner og er med til at give Bollingers Champagner en unik smag og kraft. Det er altså ikke uden grund at Bollinger får 10 ud af 10 mulige points i Tyson Stelzer's 'The Champagne Guide 2014-2015' - sammen med kun 4 andre champagnehuse!

KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 279,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 180 DKK pr. fl.
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flaskerDe vigtigste druer der benyttes til Champagne er; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir. Druerne kan blandes efter de enkelte producent egen ”opskrift” og sælges under producentens eget navn/label. Som fek.s. Bollinger Special Cuvee, som er et miks af alle 3 sorter, med stort indhold af Pinot Noir (60 %), 25% Chardonnay og 15% Pinot Meunier.

Der er forskellige udtryk på etiketterne, som dækker følgende:

Blanc de blancs: Ren Chardonnay champagne

Blanc de noirs: Champagne udelukkende lavet på blå druesorter

Cuvée: en blanding, som fek.s. Special Cuvve fra Bollinger

Non-Vintage: Champagne der er lavet på vin fra forskellige årgange.

Vintage: Champagne fra en enkelt årgang

Philipson Wine har et bredt champagne udvalg med følgende producenter:

Bollinger

Den førende producent af Pinot Noir baseret champagner. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, hvorfor Bollinger-vinene er kraftigere end alle andre Champagner. Andelen af druer fra Grand Cru og 1. Crumarker er ekstremt højt i vinene. Bollingers standard-champagne, Special Cuvée, indeholder for eksempel 80% druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker!

Salon

Salon laves udelukkende i de største Champagne årgange. Der anvendes kun Chardonnaydruer, disse kommer kun fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur-Oger, og vinstokkene er over 40 år gamle. Vinen laves kun i store champagneår og der er ofte kontakt mellem most og gær i 10 år!! Salon-vinenes er ekstremt lagringsdygtige. Det er værd at bide mærke at i de år hvor der ikke laves Salon, går Salon-druerne videre til søsterhuset Delamotte

Bereche et Fils

Huset går så vidt muligt ud fra økologiske og/eller biodynamiske principper. Og som bestemt er en Champagne som i Champagne kredse er kendt for sin meget høje kvalitet.

Le Mesnil

Det førende Champagne kooperativ, som udelukkende levere Grand Cru Champagne. Dvs. Champagne som udelukkende kommer fra Grand Cru marker, som alle er beliggende i Cote des Blancs.

Drappier

Et lille famile-drevet champagne hus, som Philipson Wine har arbejdet sammen med i mange år. Champagner herfra er altid meget rene og med en meget intens frugt. Det er Drappier som var de først på verdensmarkedet med en champagne uden svovl. Den hedder: Champagne Brut Nature Zero Dosage Sans Soufre Blanc de Noirs. Betydende at den er uden svovl, og uden dosage, samt ufiltreret og udelukkende lavet på Pinot Noir. Ligeledes laver de også en årgangschampagne, kun i de gode år, som hedder Grande Sendree, som bestemt er et bekendtskab værd.