Champagne


Danmarks bedste udvalg af Champagne!

Vi har Danmarks største sortiment af kvalitetschampagne direkte fra producenterne uden fordyrende mellemled. Hos os kan du f.eks. finde mærker som Bollinger, Delamotte, Drappier og Le Mesnil. Champagne signalerer luksus og fest. Hvis du er på udkig efter brut mousserende vine så kan du se vores udvalg her.

 

KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


GODT KØB

SPAR 150 DKK pr. fl.
DKK 275,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 295,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


96 point

SPAR 175 DKK pr. fl.
DKK 299,95

pr. fl. v/6 flasker


91 point

KUN
DKK 315,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


96 point

KUN
DKK 325,00

pr. flaskeChampagne til mad og fest

Champagne drikkes ofte nytårsaften, til bryllupper og andre festlige lejligheder, men man kan sagtens nyde champagne til mad. Champagne er perfekt ledsager til fisk og skaldyr eller bare som aperitif.

Hvordan produceres Champagne?

Vejen fra drue til færdig Champagne er uhyrlig lang og kostbar; en grundvin tilsættes gær, tappes på kraftig flaske, lagres i lang tid, vendes og drejes jævnligt, renses for bundfald via nedfrysning, tilsættes likør og forsegles med specialprop og ståltråd. Sidst men ikke mindst, er Champagne vel nok verdens mest delikate og sarte vin; selv det mindste fejltrin vil gøre uoprettelig skade på det endelige produkt. 

De vigtigste druer der benyttes til Champagne er; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir. Druerne kan blandes efter de enkelte producent egen ”opskrift” og sælges under producentens eget navn/label. Som fek.s. Bollinger Special Cuvee, som er et miks af alle 3 sorter, med stort indhold af Pinot Noir (60 %), 25% Chardonnay og 15% Pinot Meunier.

Der er forskellige udtryk på etiketterne, som dækker følgende:
Blanc de blancs: Ren Chardonnay champagne
Blanc de noirs: Champagne udelukkende lavet på blå druesorter
Cuvée: en blanding, som fek.s. Special Cuvve fra Bollinger
Non-Vintage: Champagne der er lavet på vin fra forskellige årgange.
Vintage Champagne: Champagne fra en enkelt årgang.

Vintage Champagne er derfor meget eftertragtet blandt vinelskere, da man så kan smage de forskellige nuancer som en årgang giver. Som med al anden vin, har årgangen bestemt noget at sige, og derfor er bestemte Vintage Champagne mere eftertragtet end andre. I de sidste par år, har vi bl.a. set at 2002 og 2008 vintage champagne er utroligt efterspurgt. Fx. blev 2008 Bollinger Champagne La Grande Année udsolgt langt hurtigere end tidligere. 

 

Philipson Wine har et bredt champagne udvalg med følgende producenter:

Bollinger

Den førende producent af Pinot Noir baseret champagner. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, hvorfor Bollinger-vinene er kraftigere end alle andre Champagner. Andelen af druer fra Grand Cru og 1. Crumarker er ekstremt højt i vinene. Bollingers standard-champagne, Special Cuvée, indeholder for eksempel 80% druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker! Det er altså ikke uden grund at Bollinger får 10 ud af 10 mulige points i Tyson Stelzer's 'The Champagne Guide 2014-2015' - sammen med kun 4 andre champagnehuse!

Salon

Salon laves udelukkende i de største Champagne årgange. Der anvendes kun Chardonnaydruer, disse kommer kun fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur-Oger, og vinstokkene er over 40 år gamle. Vinen laves kun i store champagneår og der er ofte kontakt mellem most og gær i 10 år!! Salon-vinenes er ekstremt lagringsdygtige. Det er værd at bide mærke at i de år hvor der ikke laves Salon, går Salon-druerne videre til søsterhuset Delamotte

Bereche et Fils

Huset går så vidt muligt ud fra økologiske og/eller biodynamiske principper. Og som bestemt er en Champagne som i Champagne kredse er kendt for sin meget høje kvalitet.

Le Mesnil

Det førende Champagne kooperativ, som udelukkende levere Grand Cru Champagne. Dvs. Champagne som udelukkende kommer fra Grand Cru marker, som alle er beliggende i Cote des Blancs.

Drappier

Et lille famile-drevet champagne hus, som Philipson Wine har arbejdet sammen med i mange år. Champagner herfra er altid meget rene og med en meget intens frugt. Det er Drappier som var de først på verdensmarkedet med en champagne uden svovl. Den hedder: Champagne Brut Nature Zero Dosage Sans Soufre Blanc de Noirs. Betydende at den er uden svovl, og uden dosage, samt ufiltreret og udelukkende lavet på Pinot Noir. Ligeledes laver de også en årgangschampagne, kun i de gode år, som hedder Grande Sendree, som bestemt er et bekendtskab værd.