Bollinger blev grundlagt i 1829. Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er James Bonds yndlingschampagne og er topscorer i et utal af vinguider.

Bollinger Champagne en legende i luksus og kvalitet

Bollinger blev grundlagt i 1829 af familierne de Villermont, Renaudin og Bollinger. En del af familien bag Champagne Bollinger kan føre sine rødder tilbage til 1650 i netop Champagneområdet, men det var først i 1829 at man for alvor begyndte at købe vinmarker og satse på kvalitetschampagne. I 1941 overtog den nu legendariske Lily Bollinger ansvaret for driften, og hun gik fra starten målbevidt efter at opkøbe de bedste vinemarker og er bag Bollingers prionerarbejde indenfor kvalitet, for eksempel med skabelsen af prestigecuvéen R.D. (Recently disgorged) i 1961.

Madame Lily Bollingers ånd lever videre

På mange måder er Madame Lily Bollinger stadig et ikon for den nuværende ledelse. Der satses kompromisløst på at skabe den bedst mulige kvalitet, men man er samtidig meget bevidst om historien og familietraditionerne og et berømt citat er stadig et vartegn for Bollinger: "Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig."

Pinot Noir fra egne 1. Cru og Grand Cru marker

Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir-druen i Champagne. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, og derfor er Bollingervinene kraftigere end de fleste andre Champagner. Andelen af druer fra Bollingers egne 1. Cru og Grand Cru marker er ekstremt højt i vinene. Bollingers "standard-champagne", Special Cuvée, indeholder for eksempel 80 % druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker!

Fadlagring og 600.000 magnumflasker med korkpropper

Bollingers champagner udvikles først på egetræsfade, og derefter lagrer man en meget stor andel champagne på magnumflasker. I de enorme kældre under hovedsædet i Aÿ ligger der 600.000 magnumflasker og lagrer -"la réserve" som Bollinger selv kalder dem. Bollinger lagrer alle disse magnumflasker med prop, for at sikre den mest harmoniske udvikling og Champagnen fra disse magnumflasker indgår i alle Bollingers champagner og er med til at give Bollingers Champagner en unik smag og kraft.

Special Cuvée, La Grande Année, R.D. og Vieilles Vignes Francaises

Special Cuvée er Bollingers visitkort og deres mest kendte Champagne og selv i denne indgår en stor del vin fra reserven af magnumflasker! La Grande Année (LGA) er en prestigechampagne som kun laves i de bedste år og frigives først efter 5 års lgring, R.D. er det bedste huset formår, den frigives først efter 10 års lagring. Vieilles Vignes Francaises er en utrolig sjælden Champagne lavet på druer fra Bollingers præphylloxera vinmark i Aÿ, dvs. en vinmark, der aldrig har været angrebet af vinlusen (phylloxera), som ødelagde næsten 100 % af Europas vinmarker i sidste del af 1800 tallet. Derudover laves der Rosé Brut og La Grande Année Rosé.

 

Bollinger er James Bonds fortrukne Champagne

Bollinger champagne associeres med den ultimative luksus og derfor var det naturligt for en sand livsnyder og et symbol på god smag og stil som James Bond at drikke netop Bollinger, først i bøgerne og siden i filmene, hvor James Bond har drukket Bollinger siden 1973 og igen vil gøre i den nye film Skyfall, der har premiere i efteråret 2012. "Only the very Best!"

Bollinger lancerer ny champagneflaske

Bollinger har i maj 2012 lanceret en ny champagneflaske til deres berømte Special Cuvée champagne. Flasken er lavet med inspiration fra en Champagneflaske fra 1846 fra Bollingers historiske kældre i Aÿ. Flaskehalsen er betydelig mindre end på de fleste andre champagneflasker, hvilket gør udviklingen af champagne mere harmonisk og mere velegnet til lagring. Den nye flaske skal ses som endnu en kvalitetsoptimering fra Bollingers side. Bollinger er i forvejen kendt for at lave den bedste "standardchampagne" med Special Cuvée.

Topplacering  i The Champagneguider

Bollinger er naturligvis placeret helt i top i alle Champagneguider. Champagneguruen Tyson Stelzer i "The Champagne Guide 2014-2015": Bollinger får 10 ud af 10 mulige points - sammen med kun 4 andre champagnehuse blandt Champagnes ca. 5000 producenter.

 

Vine fra Bollinger Champagne


96 point

SPAR 180 DKK pr. fl.
DKK 295,00

pr. fl. v/6 flasker


96 point

KUN
DKK 349,00

pr. flaske


KUN
DKK 349,00

pr. flaske


93 point

SPAR 100 DKK pr. fl.
DKK 499,95

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 650,00

pr. fl. v/3 flasker


91 point

KUN
DKK 650,00

pr. fl. v/3 flasker


KUN
DKK 675,00

pr. fl. v/3 flasker


97 point

KUN
DKK 795,00

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 895,00

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 895,00

pr. flaske