2016-Catena-Chardonnay-Mendoza-High-Mountain-Vines

2016 Catena Chardonnay Mendoza High Mountain Vines

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

Anbefales til grillet fisk
92 point

Nicolas Catena overtog ledelsen af familiens vingård i 1963. På dette tidspunkt producerede vingården store mængder ordinær vin til hjemmemarkedet, og derved skulle det blive i næsten to årtier.

I 1982 var Nicolas i Californien for at holde foredrag på et universitet.

I weekenderne besøgte han gerne de omkringliggende vingårde. Under et sådant besøg gik det op for ham, at det Argentinske højland besad langt større potentiale for at lave topkvalitet end det californiske lavland.

Den store forskel var, at de californiske vingårde var teknologisk overlegne. Nicolas Catena vendte hjem og iværksatte omfattende studier af Mendozas mikroklimaer og jordbundsforhold, investerede massivt i nye kælderfaciliteter og importerede skibsfulde af de bedste fade fra Frankrig. Resultatet lod ikke vente længe på sig: Hans nye vine var i ren verdensklasse, og tilmed til at betale. Nicolas Catena hviler ikke på larbærrene. Hvert år lanceres nye vine, nye teknikker, nye druer, nye sensationer. Det som man troede var toppen i går, var blot foden af et bjerg, hvis højde bestemmes af én mand, og det er Nicolas Catena.

Catena Chardonnay er dyrket på tre af Catenas bedste marker: Uxmal, Adrianna og Domingo. Uxmal-marken er den varmeste af de tre, og vinen herfra er meget fedmefuld og generøs. Adrianna er den højestliggende (1500 m.o.h.!) og køligste, og vinen fra denne mark er utrolig frisk og mineralsk. Domingo-markens særlige jordbundssammensætning af sand, ler og kalksten giver en vin med eksotiske nuancer, som tydeligt kan smages i det færdige resultat.

Catena Chardonnay fremstår lys gylden i glasset. Duften rummer bæraromaer med nuancer af abrikos, passionsfrugt og eksotisk citrus. Smagen er et mesterværk med perfekt balance mellem moden frugt og syre, så at det endelige smagsindtryk bliver fuldstændigt harmonisk.