Tilbud
2013-Gran-Reserva-Viu-Manent-Cabernet-Sauvignon-Colchagua

2013 Gran Reserva Viu Manent Cabernet Sauvignon Colchagua

Køb 24 flasker og få 12 flasker med i købet.
SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Anmeldelser (6)

Viu Manent - en pionerfamilie i Chiles Colchagua Valley

Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte det der senere skulle vise sig at blive blandt de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb.

Massive investeringer i kvalitet

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990'erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès - og siden 2018 årgangen har man også arbejdet tæt sammen med amerikanske Paul Hobbs.

Chiles ældste og bedste Malbec samt exceptionel værdi for pengene

Decanter skriver: "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." og Wine Enthusiast følger op med: "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" og det er sandt at Viu Manent laver Chiles i særklasse bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbecvin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige terroirs:

 • San Carlos' meget gamle vinstokke.
 • El Olivars stejle skråninger.
 • La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund.
 • Costa Colchagua - især hvidvin med druer fra vinmarker i det kølige område ved kysten ud til Stillehavet - bla. blev deres Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på det prestigiøse Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste.

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine

 • Reserva Estate Collection: frugtige og druetypiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene. Druerne er Chardonnay og Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Malbec, samt en rosé på Malbec.
 • Gran Reserva: fadlagrede vine på druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og flot struktur. Druerne er Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Carmenere og Malbec.
 • Secret: lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% hemmelige druer - som giver vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance. Hoveddruerne er Cabernet Sauvignon, Syrah og Malbec.
 • ViBo: disse vine er innovative og eksperimenterende. Her laves bl.a. et Rhône-blend og en argentinsk Malbec.
 • Single Vineyard: enkeltmarksvine med enestående karakter på perfekt modne og koncentrerede druer fra lavt ydende, enestående vinmarker, lagret på nye egetræsfade, foudres og æggeformede cementfade. Druerne er Cabernet Sauvignon, Malbec og Syrah.
 • Ikonvine: Viu 1; Chiles bedste Malbec udelukkende lavet på gamle vinstokke og El Incidente; prestigevin på Chiles berømte Carmenère drue.

Det siger verdens vinjournalister om Viu Manent:

 • "Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value...A name to follow..." - citat Robert Parker
 • "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." - citat Decanter (om Malbec)
 • "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" - citat Wine Enthusiast

Udmærkelser:

 • Winery of the Year 2017 - Wines of Chile
 • The World's Best Wine Tourism Centre - Drinks International store konkurrence.
 • Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste.

Bæredygtighed:

Viu Manent er certificerede bæredygtigt af den chilenske vindindustri. Certificeringen kræver at man kigger på 3 elementer - vinmarken, vingården og et socialøkonomisk aspekt. Ud over dette, så har Viu Manent installeret et stort solenergi anlæg for at kunne dække så meget af elektricitetsbehovet som muligt, samt man deltager i Wine, Climate Change & Biodiversity Program, der er et forskningsinitiativ styret af University Austral via Chiles Ecology & Biodiversity institute.

Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Viu Manent tilstræber at lave rødvine med finesse, struktur og holdbarhed, og det kan smages i denne luksus Gran Reserva Cabernet Sauvignon. Der udvælges kun det bedste af det bedste til denne Reserve, hvorefter vinen lagres i 12 måneder på franske egefade, Vinen har en meget ren og druetypisk duft af solbær, og en smag i klassisk bordeaux-stil med stor dybde og kompleksitet samt masser af moden frugt i den lange bløde eftersmag.