Vine fra Barolo


Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over

Italiens berømte Barolo område er hjemsted for nogle af verdens bedste og mest eftertragtede vine, og er kongen blandt alle de berømte Piemontevine produceret på nebbiolo druen, som sikrer taninholdige, kraftige og meget karakteriske vine.

Produktionen af disse vine er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Vi er så heldige og stolte af at importere og sælge fra nogle af de allerbedste Barolo-producenter: Renato Ratti, Conterno Fantino, Luigi Einaudi, Trediberri og Arnaldo Rivera, hver med deres særpræg, samt kvalitetskooperativet Terre del Barolo, hvor man får meget vin for pengene.

SPAR 85 DKK pr. fl.
DKK 110,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 160,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 166,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 175,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 185,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 189,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 189,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 195,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 195,00

pr. fl. v/12 flaskerMad til Barolo

Barolo er en oplagt madvin! Vinens høje tanin niveau gør den oplagt til kød med fedtkant som Ribeye, entrecote, simreretter, svinekæber og andre lækre retter.

På grund af sin kraftige smag og smagsnuancer, går Barolo godt til retter med hvidløg, sort peber, trøfler og svampe. Italienske retter med butternut squash, oliven og vilde ris.

Moderne og traditionel Barolo

Groft sagt kan man ofte opdele mange kendte vinområder i nye og gamle skoler, og Barolo er ingen undtagelse.

Den nye skole ønsker blødere tanniner (også kaldet garvesyre, som føles som at tandkødet tørrer ud og giver et godt bid i vinen). De mildere taniner gør også at vinene kan drikkes noget tidligere, hvorimod den gamle skole næsten kræver 10 års lagring. En af grundene til forskellene findes i at modernister kan finde på at bruge mindre og nye træfade, hvilket er helt uhørt hos traditionelle producenter.

Heldigvis har vi så mange forskellige producenter, at man sagtens kan smage både traditionelle og moderne Baroloer hos Philipson Wine.

Moderne producenter: Ratti

Traditionelle producenter: Conterno Fantino, Serio & Battista Borgogno, Arnaldo Rivera, LUIGI EINAUDI, Trediberri

Barolo markerne

Dog er det fantastiske ved Barolo, at selv de traditionelle laver lette vine, på visse udvalgte marker, så terroir kan smages. Lette Marker er typisk fra La Morra (Rocheog Conca marken) og Barolo (Cannubi og Brunte). Til dels også Castiglione Falletto (Monprivato, Bric' del Fiasc, Villero).

Ønsker man mere kraftfulde og mørke Barolo, med stort lagringpotentiale, med tørret frugt og tjære i smagen. Så er det interessant at kigge mod Montforte d'Alba (Ginestra, Bussian Soprana, Mosconi, San Giovanni markerne) og Serralunga d'Alba (Briccolina, Ornato, Rionda, Boscareto, Cascina Francia, Falletto, Marenca, Lazzarito, San Rocco)

Vil du vide mere om Barolo og deres fantastiske vine kan vi anbefale at læse mere her. Vinlex er et dansk vinleksikon, hvor man rigtig kan fordybe sig. Winefolly er et amerikansk medie, der er gode til at skrive om vin på et helt basis niveau med god grafik, så man nemt forstår vinene og deres smagsnuancer.

https://winefolly.com/review/guide-to-nebbiolo-wine/

http://www.vinlex.dk/Vinlande/Italien/Piemonte/Barolo.aspx