Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Chateau Pesquie

Chateau Pesquie

Château Pesquié, en af Robert Parkers favoritproducenter, er beliggende i det sydlige Rhône. Huset stammer fra 1750, men er i dag kendt for høj kvalitet.

Kort om Chateau Pesquie

Er du vild med nogle af Rhônedalens bedste vine? Har du så prøvet kræfter med de imponerende vine fra appellationen Ventoux? Her finder du fantastiske Château Pesquié, der sætter retningen for hele området. Vinene har et enormt potentiale!

Chateau Pesquie
Chateau Pesquie

Château Pesquié – en af Parkers favoritproducenter i Frankrig

Slottet er fra 1750’erne og ligger malerisk for enden af en fredet allé af kæmpe platantræer, ikke langt fra berømte Mont Ventoux. Chaudiérefamilien købte det smukke palælignende slot tilbage i 1970. Dengang bar området præg af at man blot solgte druer videre og slottets vinmarker var derfor ikke i særlig god stand – det fik Chaudiérefamilien dog lavet om på og i renoveringsarbejdet fandt man frem til mange parceller med op til 80 år gamle stokke – her var et kæmpe potentiale. Pionérarbejde og banebrydende kvalitet i det Sydlig Rhône I 1985 tog Paul Chaudiére over – han var autodidakt winemaker og han havde store drømme. Bl.a. gik han straks i gang med arbejdet for at han kunne tappe vinen under eget slotsnavn og i 1990 gik denne drøm i opfyldelse – Château Pesquiés og Ventouxområdets navn var at finde på en flaske vin. Igennem 2010’erne har Chaudiérefamilien succesfuldt gennemført et generationsskifte, således det i dag er de to karismatiske sønner, der varetager slottets vinproduktion. Alexandre er winemaker og Frederic står for salget. Anført af netop Château Pesquié er Ventoux i dag i en rivende udvikling – og der hersker ikke længere tvivl om at området kan præstere vine på højde med mere berømte Rhôneappellationer som Gigondas og Châteauneuf-du-Pape – måske endda Côte-Rôtie. Paul Chaudiéres research af terroir bærer i dag frugt og mange andre slottet følger nu Château Pesquiés eksempel. Derfor ser vi også topcuvéerne, singlevineyard vinene Artemia, Silica og Ascensio i dag – det er udprægede terroirvine og når man smager dem, så bør man skele til netop Gigondas, Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie – dog med den umiskendelige Ventoux’ske mineralitet.
+ Vis hele beskrivelsen

Fra value-for-money til prestigecuvéer

Château Pesquié laver vin på hele skalaen – fra skønne hverdagsvine til de absolut bedste i appellationen: - Le Paradou vinene er en value-for-money serie med blanc, rosé og rouge. Samt en top-rosé fra Provence. Her får du skøn og let drikkelig vin i hverdags prisklassen. - Les Terrasses vinene er gode og vinøse vine, og det er de mest kendte vine fra Château Pesquié. - Ved siden af de andre serier står Edition 1912, opkaldt efter højden på Mont Ventoux. Druerne til denne vin kommer fra et særligt mikroklima i 300 meters højde. - Quintessence – den første cuvée, som slottet lavede i 1990 – vinen har et stort lagringspotentiale og får altid imponerende ratings. - Enkeltmarksvinene Artemia, Ascencio og Silica viser på flotteste vis det imponerende terroir og samtidig også det store potentiale i Ventoux. Stadig til en brøkdel af prisen, som man skal give for vin af samme kvalitet fra de kendte appellationer som Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie. Om Silica skriver Jeb Dunnuck eksempelvis: ”…with a touch of Côte-Rôtie-like floral notes…it’s all about finesse and elegance.”
+ Vis hele beskrivelsen
Chateau Pesquie
Chateau Pesquie

Bæredygtighed

Siden 1980’erne har bæredygtighed været en naturlig del af Château Pesquié måde at lave vin på. Man har aktivt ønsket at arbejde så hensigtsmæssigt som muligt. I 80’erne tilsluttede man sig derfor det, der på dansk kaldes for integreret landbrug, der er en europæisk økologisk landbrugsstandard. Siden da har man arbejdet økologisk og senest har Château Pesquié ladet sig certificere og kan derfor pr. 2018 årgangen benytte det grønne øko-logo. Som for alle andre vinhuse, så gælder det at ved opkøb/etablering af nye marker/parceller, så er der en 3-årig certificeringsperiode – derfor vil der løbende være vine der ikke har øko-logoet på flasken. Senest er Château Pesquie gået i gang med at omlægge til biodynamisk produktion, og derfor har de søgt om certificering hos Demeter. Demeter har mere strenge krav ift. at producere så naturligt som muligt, og så er de mere holistisk i deres tilgang. Hvis alt går som planlagt, vil topvinene være biodynamisk certificeret fra 2021 årgangen. I praksis har slottet dog arbejdet biodynamisk igennem de sidste 5 år. Ovenstående gælder ikke for Le Paradou vinene, der er lavet på opkøbte kvalitets druer, der dog for nuværende ikke er økologiske. Hvad angår andre tiltag, så har slottet installeret et stort solcelleanlæg på deres kælder faciliteter, der i øvrigt er bygget ind en i skrænt, således at der er en stor naturlig is
+ Vis hele beskrivelsen