Er du vild med nogle af Rhônedalens bedste vine? Har du så prøvet kræfter med de imponerende vine fra appellationen Ventoux? Her finder du Château Pesquié, der sætter retningen for hele området. Vinene har et enormt potentiale og får allerede nu flotte anmeldelser, både internationalt og af de danske vinjournalister.

Château Pesquié – en af Robert Parkers favoritproducenter i Frankrig

Slottet er fra 1750’erne og ligger malerisk for enden af en fredet allé af kæmpe platantræer, ikke langt fra berømte Mont Ventoux.

Chaudiérefamilien købte det smukke palælignende slot tilbage i 1970. Dengang bar området præg af at man blot solgte druer videre og slottets vinmarker var derfor ikke i særlig god stand – det fik Chaudiérefamilien dog lavet om på og i renoveringsarbejdet fandt man frem til mange parceller med op til 80 år gamle stokke – her var et kæmpe potentiale.

Pionérarbejde og banebrydende kvalitet i det Sydlig Rhône

I 1985 tog Paul Chaudiére over – han var autodidakt winemaker og han havde store drømme. Bl.a. gik han straks i gang med arbejdet for at han kunne tappe vinen under eget slotsnavn og i 1990 gik denne drøm i opfyldelse – Château Pesquiés og Ventouxområdets navn var at finde på en flaske vin.

Igennem 2010’erne har Chaudiérefamilien succesfuldt gennemført et generationsskifte, således det i dag er de to karismatiske sønner, der varetager slottets vinproduktion. Alexandre er winemaker og Frederic står for salget.

Anført af netop Château Pesquié er Ventoux i dag i en rivende udvikling – og der hersker ikke længere tvivl om at området kan præstere vine på højde med mere berømte Rhôneappellationer som Gigondas og Châteauneuf-du-Pape – måske endda Côte-Rôtie.

Paul Chaudiéres research af terroir bærer i dag frugt og mange andre slottet følger nu Château Pesquiés eksempel. Derfor ser vi også topcuvéerne, singlevineyard vinene Artemia, Silica og Ascensio i dag – det er udprægede terroirvine og når man smager dem, så bør man skele til netop Gigondas, Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie – dog med den umiskendelige Ventoux’ske mineralitet.

Fra value-for-money til prestigecuvéer

Château Pesquié laver vin på hele skalaen – fra skønne hverdagsvine til de absolut bedste i appellationen:

 • Le Paradou vinene er en value-for-money serie med blanc, rosé og rouge. Samt en top-rosé fra Provence. Her får du skøn og let drikkelig vin i hverdagsprisklassen.
 • Les Terrasses vinene, igen rød, hvid og rosé, er de mest kendte vine fra Château Pesquié, hvoraf den røde version har fået helt op til 94P af Robert Parker – det er helt uhørt i dette prisniveau. I denne serie får du gode og vinøse vine.
 • Ved siden af de andre serier står Edition 1912, opkaldt efter højden på Mont Ventoux. Druerne til denne vin kommer fra et særligt mikroklima i 300 meters højde.
 • Quintessence – den første cuvée, som slottet lavede i 1990 – vinen har et stort lagringspotentiale og får altid imponerende ratings.
 • Enkeltmarksvinene Artemia, Ascencio og Silica viser på flotteste vis det imponerende terroir og samtidig også det store potentiale i Ventoux. Stadig til en brøkdel af prisen, som man skal give for vin af samme kvalitet fra de kendte appellationer som Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie. Om Silica skriver Jeb Dunnuck: ”…with a touch of Côte-Rôtie-like floral notes…it’s all about finesse and elegance.”

Det siger verdens vinjournalister om Château Pesqiué:

 • ”These are serious wines, at great prices, and readers needs to jump on these before the prices catch up with the quality” – citat Jeb Dunnuck
 • ”One of my all-time favorite producers in France – citat Robert Parker
 • Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon” – citat Robert Parker
 • "The Chaudiere family’s Chateau Pesquié continues to be one of the gems in the Ventoux appellation (and it’s a crazy good value), but don’t miss a chance to taste their other cuvées." (om Les Terrasses) - citat Robert Parker
 • "Year in and year out this cuvee is an incredible value and a no brainer that readers need to buy." (om Les Terrasses) – citat Robert Parker
 • "Easily one of my favorite estates from the up-and-coming Ventoux region, Chateau Pesquie is run by the talented brothers, Alexandre & Frederic Chaudiere. The wines sell for a song, yet always deliver high-quality, loads of character and impeccably made profiles." – citat Robert Parker
 • ”Rhône er hjemsted for flere af verdens mest berømte vinområder – eksempelvis Châteauneuf-du-Pape, Hermitage og Gigondas. Men især det sydlige Rhône er så stort og så sammensat, at mange glimrende kommuner ufortjent bliver overset i distriktets overdådige mangfoldighed. En af de bedste kilder til autentiske Rhônevine med et bemærkelsesværdigt godt forhold mellem pris og kvalitet er Ventoux. Her er domænet Château Pesquié en mulig kandidat til den gule førertrøje, da ejendommen gennem en årrække har leveret høj og konsistent kvalitet – endda til moderate priser.” – citat Niels Ehler, Vinbladet
 • ”Pesquié har ikke blot satset på kvalitet, men på at holde priserne moderate og samtidig sørge for, at den basale kvalitet – Les Terrasses – er et bemærkelsesværdigt godt køb. Det er ikke gået Robert Parkers næse forbi, og han har udråbt den røde Les Terrasses som ”a crazy good value”, hvad jeg godt vil tilslutte mig. Her er for en gangs skyld en vin, der uden hype sagtens er det dobbelte værd af den aktuelle pris.” – citat Niels Ehler, Vinbladet
 • "If you like southern Rhône reds but don't like tough tannins or the price of the most famous Châteauneufs, you should consider this great value and pleasure offered by Pesquié's Les Terrasses." – citat Jancis Robinson

Præstationer:

 • Les Terrasses Rouge 2014 på Wine Spectators liste over Top 100 Values
 • 97P fra Decanter til topvinen Artemia i 2016 årgangen – det er en uhørt høj rating til en vin i denne prisklasse.

Bæredygtighed:

Siden 1980’erne har bæredygtighed været en naturlig del af Château Pesquié måde at lave vin på. Man har aktivt ønsket at arbejde så hensigtsmæssigt som muligt. I 80’erne tilsluttede man sig derfor det, der på dansk kaldes for integreret landbrug, der er en europæisk økologisk landbrugsstandard. Siden da har man arbejdet økologisk og senest har Château Pesquié ladet sig certificere og kan derfor pr. 2018 årgangen benytte det grønne øko-logo.

Som for alle andre vinhuse, så gælder det at ved opkøb/etablering af nye marker/parceller, så er der en 3-årig certificeringsperiode – derfor vil der løbende være vine der ikke har øko-logoet på flasken.

Senest er Château Pesquie gået i gang med biodynamik certificering hos Demeter – her er kravene endnu strengere og mere holistisk i sin tilgang. Hvis alt går som planlagt, vil topvinene være biodynamisk certificeret fra 2021 årgangen. I praksis har slottet dog arbejdet biodynamisk igennem de sidste 5 år.

Ovenstående gælder ikke for Le Paradouvinene, der er lavet på opkøbte kvalitetsdruer, der dog for nuværende ikke er økologiske.

Hvad angår andre tiltag, så har slottet installeret et stort solcelleanlæg på deres kælderfaciliteter, der i øvrigt er bygget ind en i skrænt, således at der er en stor naturlig isolering mod varme og kulde. El-produktionen er betydeligt større end slottet selv kan forbruge.

Château Pesquié

Vine fra Château Pesquié


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


GODT KØB

KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


TESTVINDER

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


91 - 93 point

SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 129,95

pr. fl. v/6 flasker