2016 GSM Rouge Grenache Syrah Mourvèdre Vidal-Fleury

DKK 64,95
pr. fl. v/12 flasker 89,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 48041316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Vin de France

Beskrivelse

GSM - Grenache -Syrah - Mourvèdre

GSM er en nyere vin som Vidal-Fleury introducerede med årgang 2009 og det er lynhurtigt blevet en kæmpesucces. GSM står for druerne Grenache - Syrah - Mourvèdre - de 3 mest kendte druer til rødvinsproduktion i Rhônedalen. Druerne kommer fra hele Rhônedalen. Den intenst røde vin fremstår med en fin og frisk bouquet af modne bær og lidt blomster, smagen er ligeledes frisk med antydning af lidt jordbær hindbær med strejf af timian og lidt grøn pebber fra Syrah- druen. Smagen slutter let og elegant og meget blødt.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - DenKorteAvis 25.04.2018:" Vingården, der er Rhône- dalens ældste, og som har lavet vin uden afbrydelse siden 1781, har til huse i en veritabel state-of-art bygning fra 2008 og ejes af den berømte Guigal-vinfamilie. GSM står for forbogstaverne i druesorterne Grenache, Syrah og Mourvèdre, der er de toneangivende i Rhône og Sydfrankrig. Prisen for vinen og dens høje kvalitet er nærmest latterlig lav."

Producent beskrivelse

Topklasse Rhônehus ejet af Guigal

Vidal-Fleury blev grundlagt i 1781 og er beliggende midt i de berømte Côte-Rôtiemarker. Det er det eneste vinhus i Rhônedalen, der har lavet vin uden afbrydelse siden 1781. Vinhuset ejer en perlerække af vinmarker i den nordlige del af Rhôneområdet, men køber udvalgte druer fra hele Rhônedalen. Hovedparten af vinene eksporteres og vinene har altid haft et godt ry verden over, lige siden den senere amerikanske præsident og vinkender Thomas Jefferson besøgte stedet i 1787. Guigal, verdens bedste winemaker, og generelt anset som Rhônedalens bedste producent, købte vinhuset i 1984 også af sentimentale grunde. Etienne Guigal, Marcels fader, blev oprindeligt udlært og arbejde hos Vidal- Fleury i en årrække.

State-of-the-art winery

Vinene vinificeres i det nye state-of-the-art winery som blev færdigt i 2008, og er specielt bygget til at lagre vinene indtil de er klar til salg. Vinene fremstilles af Vidal-Fleurys eget winemakerteam, og kvaliteten er tårnhøj, ikke mindst på grund af de store investeringer og Guigals ejerskab. I gennemsnit lagrer vinene 6 måneder fra aftapning til salg.

En perlerække af berømte vine fra de bedste appellationer

Vidal-Fleury producerer vine fra flere appellationer i Rhônedalen end noget andet Rhônehus, heriblandt berømte appellationer som Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Cornas, Sainit-Joseph, Crozes-Hermitage, Gigondas, Vacqueyras, Tavel, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Côtes-du-Rhône og Ventoux. Enkeltmarken La Chatillonne i Côte-Rôtie (i Côte Blonde) er husets flagskib. Som Robert Parker skriver:" This well-known producer is clearly on the upswing in quality with their brand new winemaking facility in full operation since 2009."

Fantastic Values skriver Parker

Robert Parker er generelt begejstret for vinene og skriver: "Owned by the Guigal team, with the wines made by Guy Sarton-de-Joncquey, Vidal Fleury produces a wealth of high quality releases, most of which represent fantastic values."

Danske anmeldere også begejstrede

Danske anmeldere har ikke været sene til at se Vidal-Fleurys enorme potentiale, f.eks Gastro september 2016: "Det er, som om Vidal-Fleury mere og mere bliver Guigals legestue Vidal-Fleury er oldgammelt som vinhus, men komplet forynget under Guigals styring og er kilde til velkomponerede og godt prissatte moderne klassikere. Har meget mere personlighed, end vin typisk har i det prisleje."