Tilbud

2016 Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape Rouge

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 219,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

Politiken
Alt om vin Godt køb
Alt om vin
Den korte avis
Jyllands Posten

Vin-Info

Varenummer: 46541316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvèdre 5%
Anbefalet til: And oksekød, kraftige retter og dyrevildt.
Drikkemoden: Nu og 5 år fra høståret.
Fadlagring: 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.

Beskrivelse

Familien Bréchet har dyrket vin i Rhônedalen i 5 generationer og allerede i 1900 vandt man første guldmedalje i Paris. Familien var allerede på det tidspunkt pionerer idet de så mulighederne for at dyrke kvalitetsvin i stedet for kun oliven. Især den Sydlige del af Rhônedalen fascinerede med sine store muligheder og diversitet og familiedomainet blev udvidet gradvist med købet af Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape i 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas i 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence i 1969 samt flere ejendomme i Lirac og Côtes-du-Rhône.

Château Vaudieu er et rigtigt slot opført i 1767 og ligger i hjertet af Châteauneuf-du-Pape appellationen og er nabo til Château Rayas, her ejer man ikke færre end 70 ha, som alle ligger sammenhængende rundt omkrign slottet.

Domaine des Boquets er fra 1644 og er ligeledes en historisk ejendom med 26 ha vinmarker i den Sydøstlige del af Gigondas området, ca. 300 m over havets område. Næsten alle marker ligger sammenhængende rundt om hovedbygningen. Både i Châteauneuf-du-Pape og i Gigondas har vinmarkerne har et enormt potentiale, og samarbejdet med den berømte ønolog Philippe Cambie har givet fornemme resultater siden 2003 med op til 94 points hos Robert Parker. Closerie de Vaudieu er en dejlig Châteauneuf-du-Pape lavet på de unge vinstokke på Château Vaudieu. Vinen har en flot frugtbouquet med masser af solbær og krydderier, en fyldig og typisk fed Châteauneuf smag med fin frugtsødme og slutter blødt og meget behageligt.

Anmeldelser

  • 5 Tjektegn - Politiken 08.12.2018:"Rank og ret kølig rødvin for en 'neuf'. Mørke bær og lidt mineralitet. Samme stil i smagen. Moderat tannin. Kølig undertone. Fin til en kraftig vintergryde."
  • 6 Stjerner - Altomvin.dk 22.11.2018:" Dyb moden mørk frugt af brombær. Ristet kaffe, mokka og chokolade. Cremet vin med en god mundrensende syre og let alkoholisk kant der matcher den danske julemad. God mineralsk aflutning med et fin grafitpræg. En velproportineret vin der kombinerer power og finesse på fineste vis. En lækker sag. Godt køb."
  • 6 Stjerner - Denkorteavis 07.11.2018:" Vingården ejes af familien Brechet, der har dyrket vin i Rhônedalen i 5 generationer. I de forløbne år er opkøbt en række slotte og domæner, som alle er kendetegnet ved kompromisløs kvalitetssøgen. Vinen her er fremstillet af 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvèdre druer og lever fantastisk godt op til modspillet surt og sødt."
  • 5 Stjerner - Jyllandsposten 02.09.2018:" Saftig, charmerende, alkoholrig, tæt, vinder ved ilt, men kan faktisk drikkes nu til mad. Fin koncentration. Krydret, ligefrem, s"
  • Druesorter: Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvèdre 5%
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 15 år
  • Fadlagring: 10 måneders lagring i Bourgogne egefade på 228 liter.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år fra høståret.
  • Anbefales til: And oksekød, kraftige retter og dyrevildt.