Tilbud

2011 Barolo Cantina Terre del Barolo

SPAR 80 DKK pr. fl.
DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Finansbureauet.dk
BT
Den korte avis
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 68491311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Barolo
Druesorter: 100% Nebbiolo
Anbefalet til: Alle lette kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...
Fadlagring: 24 måneder.

Beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Berømte Single Vineyards og value-for-Money

Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards så som Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.

Ros fra James Suckling

I oktober 2017 fik Cantina Terre del Barolo et længe ventet internationalt gennembrud hos James Suckling, som gav hele 93P til Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione, alle i Arnaldo Rivera serien.

Barolo

Supergod Barolo fra kanonårgangen 2011. Vinen har en intens duft af røde bær, lidt trøffel og cedertræ. Smagen kombinerer kraftfuldhed med kompleksitet og finesse.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk 01.05.2017:" Fredelig Barolo fra kooperativet Cantine Terre del Barolo som byder på modne blommer og kakao i næsen, kirsebær og mokka i munden og let peberpræg i den lange eftersmag. Godt køb til prisen"
  • 5 stjerner - BT d. 11.02.17: "Kraftig, behageligt tør og velstruktureret rødvin, god tannin i flot, lang smag af røde og mørke bær, urter, røget toast, lakrids og lidt cedertræ."
  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 14.12.16.
  • 5 stjerner og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 04.12.16: "Rubinrød. Mørk duft med blomme, parfume, tjære og rød frugt. Ganske kraftfuld duft. Smagen er fyldig og intens med blomme, tjære og lakrids med frisk frugtsyre og passende bid i lettere smagspalette. Meget klassiske nuancer og lette tanniner mod finalen. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2016-2020."
  • Druesorter: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder.
  • Anbefales til: Alle lette kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...