Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 90070300
Type:
Flaskestørrelse: Halvliterflaske 50 cl.
Leveres i: METAL 1
Producent:
Land:
Område: Grappa

Beskrivelse

Poli er et berømt distilleri i Norditalien i Bassano del Grappa. Firmaet blev grundlagt i 1898 og laver Italiens ubestridt bedste grappaer og brændevine. Huset er stadig familieejet med Jacopo Poli Jr.

i spidsen, og excellerer i at fremstille en meget bred vifte af superbe produkter. Polis Grappa Museum er en serie af grappaer hvori Jacopo Poli søger at udsøge og fastholde de aromaer, han forbinder med byen Bassano del Grappa og Veneto-provinsen.

Taiadea er en likør. Den laves ved at lade en traditionel grappa, lavet på presserester fra flere forskellige druesorter fra Veneto-provinsen, trække på en "cocktail" af forskellige urter og krydderier. Den mest fremtrædende ingrediens i krydderiblandingen er bark af kinatræet, som er et lægemiddel som anvendes til malaria-patienter. I gamle dage lod italienerne barken af kinatræet indgå i mange forskellige fødevarer for at mindske faren for at få malaria, for eksempel blev en del vine fra Barolo udbudt "chinato", med kinin. I dag er det ikke kininens helbredende effekt men derimod den gode, komplekst sammensatte smag, som gør kinatræets bark til en eftertragtet ingrediens i for eksempel den excellente Taiadea-likør fra Jacopo Poli. Den rødlige, klare likør byder på en komplekst sammensat næse af grønner urter med toner af citrus samy røde bær. Smagen er sødmefuld, blød og fyldig med en kompleks, vedvarende smag af urter, bær og orientalske krydderier.

Producent beskrivelse

Poli - Grappa i verdensklasse

Poli er et berømt distilleri i Norditalien i Bassano del Grappa. Firmaet blev grundlagt i 1898 og laver Italiens ubestridt bedste Grappaer og brændevine. Huset er stadig familieejet med Jacopo Poli Jr. i spidsen, og excellerer i at fremstille en meget bred vifte af superbe produkter og driver et meget kendt Grappamuseum.

Laver grappa for Sassicaia

Der står meget stor respekt om Jacopo Poli som grappaskaber, faktisk så stor at da ejerne af Sassicaia, italiens bedste og mest berømte vin, besluttede at lave en grappa, så faldt valget naturligt på Poli. Siden har andre berømte producenter indgået samarbejde med Jacopo Poli: Wiilliams & Humbert Sherry, Clément Rom. Niepoort portvin.

Innovation på alle planer

Jacopo hviler aldrig på laurbærren, ud over de mere traditionelle grappaer, så søger Jacopo hele tiden efter den perfekte grappa, ligesom alkymisterne i sin tid søgte at lave guld. Således raffineres grappa produktionen konstant med lancering af nye og bedre grappaer hvert år på familiens topmoderne state-of-the-art distilleri. Poli laver også likør, brandy og frugtbændevine. Det fælles kendetegn for alle Polis produkter er den meget store renhed og typicitet i den enkle grappa.