Tilbud

2015 Alamos Malbec Mendoza Catena

SPAR 35 DKK pr. fl.
DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (14)

Gastro
Vinstyrke2 v/Kim Bretov & Per Kuskner
Jamessuckling.com 92 point
Alt om vin
Flaskehalsen.nu
Jamessuckling.com 91 point
Spis Bedre
Smagpåvin.dk
Jyske Vestkysten
Berlingske

Vin-Info

Varenummer: 27871315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 90% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Bonarda
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 6 år frem fra høståret
Fadlagring: franske og amerikanske egetræsfade

Beskrivelse

Catena er Argentinas uomtvisteligt bedste vinproducent, uanset om det gælder enkeltmarksvine i verdensklasse eller pragtfulde dagligvine til priser der forbløffer. Alamos serien er meget rimeligt prissatte vine, der har et helt igennem overlegent forhold mellem pris og kvalitet.

Nicolas Catena, der blev udråbt som "Man of the Year 2009" i Decanter, som en anerkendelse af hans livslange kamp som foregangsmand for kvalitetsrevolutionen i Argentina, går ikke på kompromis med kvalitet - uanset om at der er tale om vin et prisleje, hvor alle kan være med.

Alle druer er håndhøstede, og der foregår en manuel udvælgelse af alle druer, der får lov til at indgå i en Alamos. For nylig har man opført et nyt vineri dedikeret udelukkende til fremstillingen af Alamos-vin, som en del af den stadige kamp for yderligere at hæve kvaliteten.

"Alamos is a consistently excellent value-priced label", hedder det i Robert Parkers Wine Advocate Dec 2008, og vi har ikke længere tal på antallet af medaljer, stjerner og "Best Buy-prædikater", Alamos-serien har fået. Alamos er det gode, sikre valg fra Argentinas bedste producent Catena. Det eneste du kan blive forbavset eller overrasket over er, hvordan man kan få så meget vinøs kvalitet for så få penge...

Druerne til denne vin stammer fra udvalgte højt beliggende vinmarker i det vestlige Mendoza. Vinen repræsenterer det højeste niveau for sammensætning af en vin, ved at benytte druer fra mange individuelle mikroklimaer. Resultatet er en smagfuld vin, der på flotteste vin udtrykker Malbec-druens unikke smag, aromaer og tekstur.

Alamos Malbec byder på en generøs smag med lagvis af sorte modne frugter blandet med noter af søde krydderier. Eftersmagen er lang og vedvarende med saftige, bløde tanniner.

Anmeldelser

 • 5 Stjerner - Gastro September 2017: " Alamos-serien fra det højagtede hus Catena er efterhånden blevet kendt for vine med god kvalitet til prisen, og denne malbec er ingen undtagelse. Næsen indikerer en malbec i den mørke ende af spektret med en intenst krydret tone bag noterne af brombær og mørk chokolade i form af rød chili og peber. I munden bider chilisparket fra sig sammen med forholdsvis bindfaste tanniner. Der er dog også en skøn, læskende effekt i vinen, der nyder godt af en forfriskende syre. Et strålende glas til den pris. - PR"
 • 5 Stjerner - Vinstyrke2.dk 13.07.2017:" At man kan putte så meget karakter og smag ind i så prisbillig en vin, overrasker hver gang, vi tester Alamos fra argentinske Catena. En herligt krydret vin med alle de oversøiske malbec-dyder koncentreret i flasken. Duften har nuancer af blommer og kirsebær spicet op med nelliker og peber. Smagsmæssigt får vi en lækker, saltet note og svag sødme og bitterhed fra både blomme og blommesten. Garvesyren fra fadlagringen er ikke helt til at komme udenom i denne unge vin, men når først der kommer en grillet bøf på tallerkenen, går alt op i en højere enhed."
 • 92P - James Suckling d. 21.06.2017: "Aromas of tea, berry and spice follow through to a medium to full body, firm and silky tannins and a savory finish. Old vine selection. Finesse. Drink now."
 • 6 Stjerner og overlegen vinder af testen - AOV 03.04.2017: " Kamfer, moden mørk frugt, brombær, solbær, timian. Duften af "stor vin". Den perfekt modne frugt med en forfriskende frugtsyre bakkes op af elegant tilstedeværende garvesyre. Alle i panelet gættede at vinen kostede over 100 kr"
 • 5 stjerner - Flaskehalsen.nu d. 27.01.17: "Du går sjældent galt i byen med en argentinsk Malbec-vin, og slet ikke når den er produceret af Laura Catena. Her har vi stukket snudeskaftet ned i et glas i den lidt lettere priskategori, hvor vi til gengæld kan glæde os over at få vældig god valuta for pengene. Det er en fyldig og velkrydret vin med en god blødhed. Kernen i smagen er nydelig, og en lille smule syre sammen med de markante og pebrede krydderier i eftersmagen, giver en fornem og skøn Malbec, der understreger druens stærkeste sider. Lækker Malbec til en lækker pris."
 • 91P - James Suckling september 2016: "An attractive red with notes of dried berry and light chocolate. Spicy too. Full body, juicy and rich with a long and flavorful finish. I like the balsamic undertone to this. This is a real malbec. Drink now."
 • 5 stjerner - Spis Bedre oktober 2016: "Alamos er en gammel kending og en sikker hverdagsvin. Denne har en rig duft af brombær og vanilje og en herlig let krydret smag med både blommer, lakrids og sort peber. Frisk og saftig med poleret tannin, der gør den anvendelig til stort set al hverdagsmad. Her får du rigtig meget vin til prisen."
 • 5 stjerner - Smagpåvin.dk v/Jesper Bo Bendtsen d. 27.09.16: "Alamos er en gammel kending, som vi årgang for årgang har anbefalet som en sikker hverdagsvin. Det gør vi også med årgang 2015. Rig duft på brombær og vanilje og en herlig let krydret smag med både blommer, lakrids og sort peber. Frisk og saftig med poleret tannin, der gør den anvendelig til stort set det meste hverdagsmad. Meget vin til prisen."
 • 5 stjerner - JydskeVestkysten uge 29 2016: "Må være en af de bedst sælgende argentinske rødvine i Danmark. Ikke uden grund, da den år efter år præsterer rigtig godt. Masser af blåbær, mørke kirsebær og blomme, som spiller fi nt sammen med det solmodne udtryk, som giver de oversøiske vine en naturlig fylde. Lidt af et kup til tilbudsprisen."
 • 5 stjerner - Berlingske v/Søren Frank, anmeldt til tilbudsprisen 54,95 v/12 fl d. 09.07.16: "Herlig nordrhôneagtig næse med mørke (brom)bær, urter, peber og lakrids. Fint saftig mund."
 • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 08.07.16: "Alamos er testet gennem mange år og ofte med flot resultat. Og det gælder bestemt også i år. Intense krydrede toner i duften. Ligefrem og frugtig i stilen med kirsebær, brombær, tobak og vanilje. Pæn koncentration og en ligefrem vin til at nyde nu. Til prisen et suverænt køb."
 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 27.06.16: "Varm og indbydende argentinsk Malbec til imponerende lav pris. Krydret næse og fyldig mund med flot længde og noter af mørke kirsebær, tobak og espresso."
 • 5 stjerner - DenKorteAvis.dk v/Erik Mortensen d. 22.06.16: "Hvis navnet Catena står på en flaske, så kan man være sikker på, at indholdet er godt, for manden er Argentinas bedste vinproducent, og han indgår ingen kompromisser. Samtidig er han mester i at få nationaldruen Malbec til yde sit bedste. Det kan man overbevise sig om ved at smage på 2015 Alamos Malbec."
 • Fremhæves i Robert Parkers bog ´"Parker's Wine Bargains - The Worlds Best Wine Values Under 25$" som et ekstraordinært godt køb til prisen: "The Malbec offers layers of black cherry fruit, good weight on the palate, and a pure, fruit-filled finish"
 • Robert Parker giver 98+ pts til Catenas topvin, 2004 Nicolas Catena Zapata; "It strikes me as being Argentina's equivalent of a great vintage of Lafite-Rothschild."
 • Robert Parker giver 98+ pts til Catenas Single Vineyard Malbec, 2004 Malbec Argentino; "It is an exceptional achievement in Malbec."
 • Catena Zapata is the Argentina winery of reference - the standard of excellence for comparing all others. The brilliant, forward-thinking Nicolas Catena remains in charge, with his daughter, Laura, playing an increasingly large role." Citat Robert Parker December 2007
 • Rating: "Wines you can always trust", Food & Wine Magazine; "Nicolas Catena is probably the vintner most responsible for helping Americans realize that Argentina has the capacity to produce world-class red wines, not just affordable everyday bottles. So it´s a bit ironic that Catena´s surprisingly inexpensive second label, Alamos, is so good - as evidenced by the remarkably consistent Alamos Malbec, with its velvety raspberry fruit and toasty oak notes."
 • Alamos Malbec udnævnes regelmæssigt som "Best Value" i Wine Spectator (6 forskellige årgange).
 • Catena er som den eneste vinproducent i hele Sydamerika med i Robert Parkers nye vinbog The World's Greatest Wine Estates. Mange års hårdt arbejde bærer således frugt. I bogen betegnes Nicolas Catenas som Argentinas mest visionære vinproducent, der med banebrydende arbejde med vinmarker i Andesbjergenes højder og perfektionistiske vinfremstilling har resulteret i topvine, der en efter en har skubbet Argentina frem i forreste linie i moderne vinfremstilling.
 • Nicolas Catena inkluderes i Robert Parkers "Wine Personalities of the Year 2004"; "Dr. Nicolas Catena producerer en lang række forbløffende vine. Men det som virkelig adskiller ham fra resten af verdens topproducenter er hans store fokus på forsknings- og udviklingsprojekter, da han uafbrudt stræber mod at hæve kvaliteten og at vide mere. Selvom han befandt sig tusindvis af kilometer væk, kunne Catena bedre end nogen anden i verden gøre rede for de europæiske vinstokkes lidelser under den ekstremt varme sommer 2003."
 • Bodegas Catena Zapata kåres til Winery of the Year 2003 i Wine & Spirits Magazine. Kåringen sker på grundlag af Catena-vinenes utrolige historik for at høste topkarakterer ved magasinets blindsmagninger.
 • "Catena fortsætter med at sætte standarden for argentinske kvalitetsvine" citat Robert Parker
 • "Catenas vine er referencepunkter for argentinsk kvalitetsvin" citat Robert Parker
 • "Den største argentinske Cabernet Sauvignon jeg endnu har smagt" citat Robert Parker
 • "Catena laver Sydamerikas bedste Chardonnay" citat Robert Parker
 • "Argentina's Malbec Master" citat Wine Spectator,
 • "Catena laver i dag Argentinas eneste verdensklassevine" citat Wine Spectator
 • "Catena gør revolutionerende tiltag i Mendoza" citat Hugh Johnson
 • "De bedste vinproducenter anføres (med god distance til nummer 2) af Nicolas Catena" citat Decanter
 • "Argentinas mest progressive vinproducent" citat Oz Clarke
 • "Nicolás Catena behøver ingen videre introduktion. Han har nærmest ene mand været ansvarlig for at hæve kvaliteten Argentinas vine med hans portefølje af vine fra Bodega Catena Zapata. Kvaliteten er høj, lige fra den attraktivt prissatte Alamos-serie til Catena og Catena Alta-vinene" citat Wine Spectator
 • "Nicolas Catena har betydet det samme for Argentinas vinindustri, som Robert Mondavi har for Californien." citat Wine Spectator
 • Druesorter: 90% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Bonarda
 • Dyrkningsforhold: Samtlige marker ligger 860-1200 meter over havet
 • Fadlagring: franske og amerikanske egetræsfade
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 6 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.
 • <a href="http://www.alamoswines.com/">Alamos Wines</a>

Producent beskrivelse

Catena - Sydamerikas bedste vinproducent

Familien Catena kom til Argentina fra Italien i 1898 og Nicola Catena plantede sin første Malbec mark i 1902. Siden voksede familiefirmaet sig til et af Argentinas største. Nicolas Catena overtog ledelsen i 1963, på dette tidspunkt producerede vingården store mængder vin til hjemmemarkedet, og derved skulle det blive i næsten to årtier. Men i 1982 forlod Nicolas, som er professor i økonomi, Argentina for at undervise på Berkeley Universitetet i Californien. Talrige vinbesøg i Napa Valley gav Nicolas den tanke at han måtte kunne frembringe lige så gode, hvis ikke bedre vine i det Argentinske højland i Mendoza.

Pioneren Nicolas Catena

Tilbage i Argentina, gik han straks i gang med at udforske de bedste beliggenheder og mikroklimaer for beplantning af nye vinmarker, samtidig med at han eksperimenterede med eksisterende meget gamle vinstokke, forskellige druer, investerede massivt i nye kælderfaciliteter og importerede de bedste fade fra Frankrig. Resultaterne lod ikke vente på sig og Nicolas er i dag manden der har sat Argentina på verdenskortet med vine i verdensklasse fra den ikoniske pyramideformede vingård i Mendoza. Arbejdet med at kortlægge de komplekse terroirs i Andesbjergenes svimlende højder fortsætter med uformindsket styrke og ledes i dag af datteren Laura Catena og den geniale chefønolog Alejandro Virgil.

Adrianna Vineyard - Grand Cru terroir i 1500 meters højde

Nicolas Catena var blandt de første til at se, at meget højt beliggende marker kan give en helt unik kvalitet og Catenas parceller i Adrianna Marken i Gualtallary i 1500 meters højde i Uco Valley, er i dag oprindelsessted for Argentinas allerbedste vine - Grand Cru terroir! I denne højde er sollyset endnu mere klart og intenst end i resten af Mendoza mens i sær nætterne er køligere, hvilket giver en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre og dermed naturlig friskhed. Adrianna har en fascinerende diversitet af jordbundstyper, som kan skifte fra en række vinstokke til den næste. Dette har Catena brugt årevis på at kortlægge og laver i dag 5 individuelle ikonvine fra hvert sit mikro-terroir i marken. Alejandro Vigil har hele 17 vine på Vivinos verdens topliste, som er mere end noget anden. The Best Red Wine in the World is from ... Argentina At least that's what Vivino users determined. Paul Hobbs has the honor of taking the crown for number one red in the world with his Argentinian Viña Cobos project and Malbec. Argentine winemaker Alejandro Vigil of Catena and El Enemigo ended up with an astonishing 17 wines on the list: more than any single winemaker in the world. That alone is enough to make you wonder, what's in his bottles and what is going on in Argentina?". Topkvalitet på alle niveauer - fra value-for-money til verdensklassevine Alamos: Nogle af verdens bedste top value vine der årgang efter årgang skamroses for deres høje kvalitet til prisen. Catena Estate High Mountain Vines: Med druer fra højtliggende vinmarker fra forskellige terroirs blander Catena en smukt balanceret serie af ekspressive signaturvine på Chardonnay, Malbec og Cabernet Sauvignon. Catena Alta Historic Rows: Catena har efter mange års undersøgelser udpeget de bedste rækker af vinstokke i deres vinmarker. Druerne herfra giver en begrænset mængde flasker som kaldes Catena Alta. Catena Appellation: Ligesom i Bourgogne har Mendoza nogle særligt gode appellationer med hver deres terroir og personlighed. San Carlos, Tupungato, Agrelo og Vista Flores er Mendoza's svar på Volnay, Gevrey- Chambertin og Pommard. Catena Zapata: De historiske ikonvine Nicasia Vineyard, Malbec Argentino og Nicolás Catena Zapata der har sat standarden for alle andre vine i Sydamerika. Adrianna Vineyard Vinos de Parcela: Ikonvine fra Catenas højst beliggende "Grand Cru" vinmark. Malbec vine der sammenlignes med Romanée Conti's La Tâche og hvidvinene White Bones og White Stones der kaldes Argentinas bedste Chardonnay. Verdensklasse!

Catena - en helt enestående track record

Catena er Sydamerikas absolut topproducent, og hans vine har vundet adskillige vintest, både i Danmark og internationalt. Catena er blevet kåret til "New world winery of the year" af Wine Enthusiast og Nicolas Catena har været "Man of the year" i Decanter. Sidst men ikke mindst, blev Catena kåret til verdens bedste argentinske vinproducent i 2017 iflg. Parker og Michelin-guiden.

Skamros fra verdens højst respekterede vinanmeldere

"They combine volume in quality like nobody else in Argentina. The name Catena on the label is a guarantee of quality." Citat Robert Parker's The Wine Advocate "the entry-level offering very good value and the high-end delivering world-class wines... Anything wearing the Catena name is guaranteed to deliver what the label says: grape, vintage and place. Why can't all large producers be like Catena?" Citat Robert Parker's The Wine Advocate "When all is said and done, Catena Zapata is the Argentina winery of reference - the standard of excellence for comparing all others." Citat Robert Parker's The Wine Advocate "Nicolás Catena Zapata is justly credited with putting Argentinean wines on the world map-by the best expedient of focusing entirely on quality." Jancis Robinson, Financial Times "Nicolás Catena is a man of vision... he has been instrumental in changing the Argentinian wine scene more than anybody else, pushing it towards high quality." Baron Eric de Rothschild, Château Lafite I The World's Greatest Wine Estates af Robert Parker, er Catena med på listen som eneste vinproducent i hele Sydamerika sammen med legender som Domaine de la Romanée Conti, samtlige 5 af Bordeaux's 1. Cru vine, Robert Mondavi og Guigal m.fl. New World Winery of the Year 2010 - Wine Enthusiast Magazine Winery of the Year 2003 og 11 gange på 'Top 100 Wineries' listen - Wine & Spirits Magazine. Nicolas Catena - Wine Spectator's Distinguished Service Award 2012 Life Time Achievement Award 2011 - Der Feinschmecker Nicolas Catena - Decanter Man of the Year 2009