2014 Cusumano Sàgana, Sicilia

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Enthusiast 90 point

Vin-Info

Varenummer: 61541314
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Sicilien
Druesorter: 100% Nero d'Avola
Anbefalet til: Oksekød, lam, kraftigt fjerkræ, grillet kød.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 12 år fra høståret

Beskrivelse

Blandt Siciliens bedste

Familien Cusumano har dyrket vin på Sicilien i flere generationer. Siden årtusindskiftet har huset under ledelse af brødrene Alberto og Diego Cusumano bevæget sig op blandt øens to-tre bedste, og søskendeparret mener kun at dette er begyndelsen; De vil fremstille Syditaliens bedste vine, og hvis de fastholder farten, når de målet inden længe!

Kvaliteten skabes i marken

Cusumanos vingård ligger i Partinico vest for Palermo. Ejendommen er udstyret med topmoderne vinifikationsfaciliteter, men ifølge Cusumano- brødrene er dette kun en slags "sikkerhedsforanstaltning". I deres øjne skabes vinens kvalitet ene og alene i marken, og vinmageren skal blot undgå at sætte kvaliteten over styr, når druerne ankommer til vingården. Cusumano råder over knap 400 hektar vinmarker, som ligger i de bedste mikroklimaer rundt omkring på øen.

Siciliens kølige højder

Til trods for Siciliens sydlige beliggenhed, er det muligt at fremstille vine med en kølig elegance. Oppe i kystbjergene er temperaturerne nemlig ganske moderate, dels pga. selve højden men også på grund af de milde vinde fra middelhavet. Familien Cusumanos marker ligger fra 250 og helt op til 700 meter over havet, og alle deres vine er kendetegnet ved en kølighed og balance, som ligger milevidt fra de traditionelt meget solbrankede sicilianske vine.

Topscorer i Gambero Rosso, den italienske vinbibel

På blot 10 år er det lykkedes Cusumano at opnå de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso over 10 gange, hvilket gør vingården til en 1 stjernet Gambero Rosso producent. Dette er noget der kan tage andre vingårde et helt livs produktion at opnå, ja mange får aldrig de 3 glas, så der er tale om en ekstraordinær kvalitetsmæssig præstation for en ny, fremadstormende producent.

Ságana Nero d'Avola

Ságana er en af verdens bedste vine på Nero d'Avola. I den førende italienske vinguide Gambero Rosso har den i de seneste gire anmeldte årgange fået topratingen 3 glas, hvilket normalt kun er en ære der tilfalder de allerstørste producenter i Piemonte og Toscana. Dette illustrerer til fulde det næsten ubegrænsede potentiale for Nero d'Avola - og lover flot for fremtiden for siciliansk vin.

Anmeldelser

  • 90P - Wine Enthusiast Magazine October 2017: "This elegant and savory Nero d'Avola offers cassis, blue flower and baking spice aromas. It's a full-bodied expression of the grape, boasting ripe black cherry, blackberry and black pepper hints alongside fine-grained tannins. Drink through 2021"
  • Cusumano er på Wines Spectators "100 Best Wine Producers of Italy" liste 2011.
  • Gastro december 2007: " "Endelig!" fristes jeg til at jeg til at sige. En af Siciliens absolut bedste producenter er endelig i Danmark. Tillykke Danmark!"
  • Druesorter: 100% Nero d'Avola
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 12 år fra høståret
  • Anbefales til: Oksekød, lam, kraftigt fjerkræ, grillet kød.