2014 Bourgogne Chardonnay La Chablisienne

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

Vinavisen
Vinbladet
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Den korte avis
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 22441114
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Aperitif og reception, lette fiskeretter, ikke alt for kryderede retter med pasta og kylling.
Drikkemoden: Nu og 3 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis-distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer. Der er knivskarpt fokus på kompleksitet, elegance og holdbarhed, og dét endda til overordentligt fornuftige priser. La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling! Ud over Sauvignon de St.-Bris og alle Chablisappellationerne, så laver La Chablisienne også en fremragende hvid Bourgogne. Druerne kommer fra alle de marker, som ikke må bruge i ovennævnte vine, men stilen er umiskendelig mineralsk og let kalket. En fin, elgant vin med underspillet fedme og stor friskhed.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Vinbladet.dk d. 26.09.16: "Røget, mineralsk duft med fersken og æble. Frisk, let cremet og samtidig sprød smag, god fylde og frisk, let røget eftersmag."
  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 09.05.16: "Gedigen Chardonnay fra Bourgogne kooperativet La Chablisienne med kølig næse med snert af vådt stål og grønne æbler og let sprød mund med pirrende syre og underspillede noter af eksotisk frugt. Godt køb til prisen."
  • 5stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 20.05.16: "Basisvin fra det gode kooperativ i Chablis. Frugtig og ganske fyldig i stilen med fersken, røde æbler og lette krydderier. En frugtig og ligefrem vin men vellavet og imødekommende. Til prisen flot køb."
  • 5 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 11.05.16: "Vinhuset La Chablisienne er et af Frankrigs største kooperativer, og selvom de producerede mængder er store, så styres kvaliteten med hård hånd. Resultatet er nogle troværdige og utroligt ganevenlige vine med personlighed, der kan stå alene eller nydes sammen med f. eks. fjordrejer."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og 3 år frem
  • Anbefales til: Aperitif og reception, lette fiskeretter, ikke alt for kryderede retter med pasta og kylling.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.