2007 Remelluri Reserva Rioja

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (14)

Vinbladet 90 point
Vinbladet Fundvin
Ekstra Bladet 92 point
Ekstra Bladet
Finansbureauet.dk
Politiken
Den korte avis
Ekstra Bladet
Vinavisen
Vinforum

Vin-Info

Varenummer: 55261307
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rioja
Druesorter: 90% Tempranillo, 5% Garnacha og 5% Graciano.
Anbefalet til: Retter med oksekød, lam, kraftigt svinekød og fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
Fadlagring: 17 mdr. på 75% franske og 25% amerikanske egefade.

Beskrivelse

Remelluri Rioja Riserva - et usædvanligt kup

Remelluri Reserva er slottets flagskib og har alle dage været en af Riojas bedste Reserva-vine, med en kompleksitet, nerve og lagringsevne helt i særklasse. Vores mangeårige tætte samarbejde med Telmo Rodriguez samt den økonomiske krise i Spanien, hvor det spanske marked er kollapset, gør at vi kan tilbyde denne vin til en helt særlig pris i forhold til den svimlende høje kvalitet. Duften byder på tempranillodruens klassiske røde bærfrugt og noter af vanilje, krydderier og mineraler. Smagen er raffineret og indsmigrende frugtig med intense noter af kirsebær og sveskeblomme. Eftersmagen er meget lang og munder ud i en mineralsk finish.

Anmeldelser

 • "Fundvin" + 90P - Vinbladet marts-maj 2015: "Moden duft af kirsebær, viol og blød lakrids. Fyldig smag med velouragtig tannin og middel til lang eftersmag. Helt på toppen nu."
 • Udvalgt som en af de 10 bedste Tempranillo vine til under 100 kr. - 5 stjerner og 92P - Ekstra Bladet d. 20.02.14: "Duft af råt kød og violer i en skøn blanding. Masser af brombær, tobak, mørk chokolade og eksotiske krydderier. En moderne Rioja hvor frugten dominerer stadig med en del tannin men kan med fordel dekanteres. En super flot Rioja til en fantastisk tilbudspris."
 • 6 stjerner, Godt Køb og 92 pts i Ekstra Bladets store test af Rioja d. 01.03.13: "Duft af råt kød og violer i en skøn blanding. Masser af brombær, tobak, mørk chokolade og eksotiske krydderier. En moderne Rioja hvor frugten dominerer stadig med en del tannin men kan med fordel dekanteres. En super flot Rioja til en fantastisk tilbudspris."
 • TESTVINDER og 6 stjerner på finansbureauet.dk d. 04.02.13: "Vindervinden blev Remelluri Reserva 2007, som forhandles af Philipson Wine til en pris af 99,95 kr. En vin som i virkeligheden har et ben i hver lejr. For selvom den har mange af de klassiske Rioja dyder, har den tydeligvis mere fokus på frugten, end man normalt oplever i Rioja. Og kombinationen af de klassiske og moderne dyder falder faktisk utroligt heldigt ud. En flot opulent vin med masser af mørke bær, tobak, mokka og engelsk lakrids, som akkompagneres - og ikke overdøves - af fadpræget. En superflot vin, som bliver endnu bedre af at blive dekanteret."
 • 5 stjerner i Politiken d. 20.01.13: "Meget fin næse med integreret fad og kakao. Også god smag med syre og tannin. En fornem og ret koncentreret rioja. Fin til lam."
 • 6 stjerner på denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 16.01.13: "... Denne rødvin er en moderne udgave af Rioja kreeret af mesterblanderen Telmo Rodrigues og er et ualmindelig godt kup."
 • På Ekstra Bladets Top 12 over de bedste vinkøb i 2012: "Mere end 1000 vine har været vurderet gennem året 2012. Vi har her lavet en rangliste over de 12 bedste køb til prisen."
 • 6 stjerner og BEDSTE VIN i Ekstra Bladet d. 07.12.12: "Duft af råt kød og violer i en skøn blanding. Masser af brombær, tobak, mørk chokolade og eksotiske krydderier. En moderne Rioja hvor frugten dominerer stadig med en del tannin men kan med fordel dekanteres. En super flot Rioja til en fantastisk tilbudspris."
 • 5 stjerner på Vinavisen.dk d. 18.11.12: "Fem år gammel, rund og dejlig rødvin. Alene duften - krydret og typisk Rioja. Og smagen med blød frugt, fine fadtoner og flotte tanniner."
 • TESTVINDER, 5 stjerner og 91 pts på Vinforum.dk d. 16.11.12: "Mørk rød farve. Intens duft af kirsebær, ristet træ, chokolade. Mellemfyldig til fyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er lidt ristet i det men også har fine tanniner og flot moden frugt. Her er god intensitet og god balance i en moderne stil. Kan ligge. Flot moderne Rioja til prisen."
 • 17,5/20 pts af Henrik Oldenburg på forlaget-smag.dk d. 23.09.11: "Blød, charmerende og næsten klassisk Rioja - kun næsten fordi den er mere saftig og robust krydret end de fleste artsfæller. Nydelig krop, 90% Tempranillo kombineret med 5% Graciano og 5% Garnacha og opvartet af en moderat mængde egetræ. Stilmæssigt er det især en forrygende vin, fordi den kombinerer tradition med modernisme. Den er flot med det samme, men bliver endnu flottere efter nogle timer, hvor lakrids og tørstoffer har forenet sig i en behersket venlighed, der opvejes af en tiltalende hang til også at udfordre. Stadig på andendagen er den et fint koncentrat af saft, charme og engelsk lakrids. Velkommen tilbage til Remelluri, Telmo!"
 • 94 pts - Robert Parker d. 30.06.11: "The 2007 Remelluri is composed of 90% Tempranillo, 5% Graciano, and 5% Garnacha fermented with indigenous yeasts and aged for 16 months in seasoned French and American oak. Deep purple in color, it reveals an already complex bouquet of exotic spices, leather, violets, mineral, and assorted black fruits. In the glass it is succulent with plush fruit, terrific grip and volume, and a lengthy, rich, supple finish. It can be approached now but is likely to continue filling out for several more years."
 • Druesorter: 90% Tempranillo, 5% Garnacha og 5% Graciano.
 • Fadlagring: 17 mdr. på 75% franske og 25% amerikanske egefade.
 • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
 • Anbefales til: Retter med oksekød, lam, kraftigt svinekød og fjerkræ.

Producent beskrivelse

Remelluri - Slotsaftappede vine fra Riojas ældste vingård

I 1967 grundlagde familien Rodriguez den moderne version af Remelluri, det højest beliggende vinslot i Rioja. Vinslottet, der kan føre sin historie tilbage til 1596 og dermed er Riojas ældste, blev det første i Rioja, som udelukkende fremstillede slotsaftappede vine på druer fra egne marker; et princip, som Rodriguez-familien havde tilegnet sig fra Cru Classé-slottene i Bordeaux. På denne måde sikrede de sig fuld kontrol fra vinstok til aftapning, og dermed kunne de fremstille Rioja på et hidtil ukendt kvalitetsniveau.

Telmo Rodriguez - "enfant terrible" vender hjem

Telmo Rodriguez var i nogle år familiens "fortabte søn" og skabte sig et navn i eget firma som en af spaniens ubestridt bedste winemakere med et unik blik for at skabe dybt originale vine til overkommelige priser, men i 2010 bad familien Telmo Rodriguez om at overtage driften af familiens vinslot. Telmos "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien. Telmos filosofi har gjort at Remelluris marker i dag er under omlægning til økologisk dyrkning, og det er hans hensigt at følge op med en certificeret biodynamisk produktion. Telmo satser også på at eksportere vinene og ikke kun satse på det spanske marked, der desværre er i dyb, økonomisk krise.