Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Brunello di Montalcino

I Toscana, ligger Italiens berømte Brunello område, der er hjemsted for Brunello di Montalcino. Her produceres nogle af verdens bedste og mest eftertragtede rødvine.

Brunello vin på tilbud

Året rundt har vi gode tilbud på Brunello vine. Vi sælger til markedets bedste priser og forhandler Brunello vine fra verdenskendte topproducenter. 

Vores toscanske vinhuse

Hos Philipson Wine er vi så heldige at importere og sælge vine fra tre af de bedste producenter: Altesino,  Tenuta di Argiano, og Fossacolle,  der alle repræsenterer Brunello med hver deres særpræg.

Se hele vores udvalg af Rosé vine

Vinområdet Brunello

Denne skønne vin kommer fra Toscana, fra området omkring byen Montalcino, der ligger syd for byen Firenze. Området har et tørt og varmt klima, i forhold til hvor Chianta, den  anden kendte Toscana vin, kommer fra. Sangiovese druen er den dominerende og nyder godt af både varmen og sollys, der er i området. De hårde vintre og og den kalkholdige jord giver optimale betingelser for druen, og i sidste ende vinen.

Brunello er sammen med Barolo og Amarone de mest anerkendte vine i Italien.

Hvilke druer benytes til Brunello?

For at sikre et konstant højt niveau af vinen, er der af den italienske kommision, Disciplinare di Produzione, opsat strenge regler for produktion af Brunello vin. Brunello di Montalcino skal fremstilles på 100% Sangiovese, ”Sangiovese Grosso”, høstudbyttet må maksimalt være 56 ha/l og vinene skal ligge mindst 4 år, før de må sælges.

Brunello kendetegnes ved 48 måneders lagring inden frigivelse, hvoraf de 4 måneder skal være på flaske inden frigivelsen. Det gør Brunello til en af de vine, der lader vente på sig i længst tid, inden den kommer på markedet.

Brunello vine er nogle af de bedste fra Italien og kvaliteten har de sidste 20 år været stigende. Det gør desværre også at Brunello er nogle af de dyreste italienske vine. Gennem vores mange års samarbejde med producenterne kan vi dog holde priserne i et lavt niveau. Der er ikke nogen fordyrende mellemled og vi har derfor sikret gode Brunello tilbud til vores kunder. Derudover har vi et stort udvalg af Brunello i vores udvalg af Fine Wine.