Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Bordeaux vin

Hos Philipson Wine har vi  opbygget stærke relationer til de vigtigste slotte i Bordeaux. Det betyder, at vi kan tilbyde vine i de vigtigste årgange til konkurrence dygtige priser og enhver pengepung. Se det flotte udvalg her. 

Hvad kendetegner en Bordeaux?

Bordeaux er verdens vigtigste vinregion og en reference for mange vinområder rundt omkring i verden. For rødvinene fra Bordeaux er det druerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot som danner grundstammen. Druerne blendes for det meste sammen alt efter, hvad området, producenten og ikke mindst årgangen dikterer. Bordeaux deler man ofte i højre- og venstrebred i forhold til floden Gironde, hvor der dyrkes vin på begge sidder af floden.

Se hele vores udvalg af vin

Højre- og venstrebred i Bordeaux

Forskellen på højre- og venstrebred skal man finde i jordbunden. Venstrebreds vinene laves på druer, der primært vokser på en jordbund bestående af grus. Højrebreds vinene er primært lavet på druer, der vokser på en jordbund baseret på ler.

Smagsmæssigt er venstrebreds vine som hovedregel mere elegante, højt tanninindhold, kraftige og kræver ofte nogle år i kælderen før de nydes. Hvis de nydes unge anbefales det at dekantere vinene.

Smagsmæssigt er højrebredsvine som hovedregel mere runde, bløde, mørke og fede i udtrykket. Hvis de nydes unge anbefales det at dekantere vinene.

Bordeaux 1855 klassifikation

Kvalitetsmæssigt er Bordeaux opdelt i klassifikationer og ranglister. Den vigtigste klassifikation er 1855 Klassifikationen, som blev til ved verdensudstillingen i Paris i 1855. Vinene blev klassificeret fra 1. til 5. cru, hvor 1. cru er bedst. Siden 1855 er hierarkiet kun blevet revideret to gange. Der er dog sket meget siden dengang og visse lavere rangerende slotte laver i dag bedre vin end højere rangerende slotte.

Der var utrolig mange slotte, der ikke kom med i denne klassifikation, hvorfor man i 1932 lavede Cru Bourgeois-systemet, som siden da er revideret mange gange.

Saint-Emilion har sine egne 5 klassifikationen: Saint Emilion Premiers Grands crus, som yderlige opdeles i en klasse A og B, Saint-Emilion Grand Cru Classé, Saint-Emilion Grand Cru og almindelig Saint Emilion. Denne Klassifikation revideres ca. hvert 10år.

Pomerol har ikke nogen klassificeringen, men vinene har ekstremt høj kvalitet og er meget efterspurgte.

Kvalitets- og prismæssigt er der stor forskel på de klassificerede vine og de ikke klassificerede vine, med få undtagelser.

Bordeaux for enhver pengepung

Bordeaux vine kendetegnes for at være blandt de dyreste i verden, og de seneste årgange har oplevet astronomiske priser på auktioner – der ikke mindst er hjulpet godt på vej af de nyrige, vinelskende asiater, som har kastet deres blik og interesse på denne verdenskendte vinregion.

Hos Philipson Wine har vi været heldige, at have opbygget stærke relationer til de vigtigste slotte i Bordeaux. Det betyder at vi  kan tilbyde vine, der tilfredsstiller enhver pengepung. Vi sælger de vigtigste Bordeaux årgange. Samtidig tilbyder vi også kvalitets Bordeaux vine på tilbudspriser. Vores sortiment på de ædle Bordeaux vine kan kun praktiseres, fordi vi har handlet inden andre har fået øje på disse vine på deres radar!

Specielt Philipson Wines samarbejde med Domaine Fabres slotte, som Lamothe-Cissac, La Tonnelle, Fonsèche, Le Chêne og nyankomne Château la Tour de By er gode eksempler.

Her er tale om slotsaftappede Bordeaux rødvine fra en række berømte slotte, som producerer høj value-for-money!