Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Alsace vin

Alsace er Frankrigs nordligste vinområde, og er i dag naturligvis en appellation med både 1. Cru og Grand Cru marker.

Vi hos Philipson Wine er så heldige at importere og sælge bl.a. 2 af de bedste producenter fra Alsace i hver sin klasse: Cave de Ribeauvillé og Domaine Weinbach.

Vin fra Alsace - historien bag

Alsace er Frankrigs Nordligste vinområde. Området kom under fransk herredømme under solkongen Ludvig d. 14, men befolkningen talte overvejende tysk. I 1870 blev Alsace atter tysk, men fransk igen efter 1. verdenskrigs afslutning i 1918. Under 2. verdenskrig blev Alsace atter indlemmet i Tyskland, men har siden tilhørt Frankrig. Området har næsten kun tyske stednavne, og dette ses f.eks. ved Alsace vine med marknavne.

Druerne i Alsace

I dag er er Alsace naturligvis en appellation med både 1. Cru og Grand Cru marker. Riesling kaldes kongen af Alsace, men Gewürtztraminer skaber også fremragende resultater, andre meget kendte Alsace druer er Tokay Pinot Gris, Muscat, Sylvaner og Pinot Noir.

Alsace vinproducenter

Philipson Wine er så heldig at importere og sælge bl.a. 2 af de bedste producenter fra Alsace i hver sin klasse: Det supermoderne kooperativ Cave de Ribeauvillé og stjerneproducenten Domaine Weinbach, ejet af familien Faller og kendt som en af verdens bedste producenter af hvidvin, både tørre og søde.