Bedste grill vin


Grillvine til den danske sommer ;-)

Alle nedenstående vine er kraftige og saftige og egner sig derfor perfekt til grillmad. Flere af vinene har vundet tests som bedste grill vin. Nogle meget oplagte grill vine er:

2010 Guigal Cuvée Philipson er danmarks bedst anmeldte Rhône-vin, og den ekstra mængde Syrah-drue, som der er i, gør den ekstra velegnet som grillvin.

2013 Felino Malbec fik 5 stjerner GODT KØB "Malbec er ofte et godt bud på en grillvin"

2016 Closerie de Vaudieu Châteauneuf-du-Pape fik 5 stjerner og "UGENS BEDSTE VIN" d. 21/6 i Ekstra Blacet. En grill vin for feinschmeckeren. 

91 point

SPAR 60 DKK pr. fl.
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


Vin til grillmad

Vinen skal være kraftig, da langt de fleste danskere griller kød og pølser med krydret smag, samt en kraftig barbequesmag.

Malbec til grill

Til grillet kød er oversøiske vine på Malbec-druen et helt oplagt valg, da dens tyngde, let røgede smag med fylde og næsten sødmefuld frugt passer perfekt til det typiske grillmad. Man kan næsten smage at druerne har fået utroligt mange soltimer, som gør, at den passer godt til krydrede barbarque-marinader med lidt sødme.

Rhône - det klassiske grill-valg

Med syrah-druen i fokus, er vine fra Rhône-dalen endnu et oplagt valg. Her har vi krydret smag, mørke bær og noter af peber. Kan du lide meget peber på din bøf, er Rhône det helt oplagte valg som en af årets grillvine.

Uruguay til de eventyrlystne

Uruguaray er kendt for deres oksekød af rigtig høj kvalitet, og derfor er deres røde vine helt oplagte som grill-vin. De bruger ofte Tannat-druen, som ikke kan sammenlignes med typiske oversøiske vine, men smager mere af rustikke old school franske vine som Cahors, hvor Dronning Margthe og Pris Henrik har vinslot.


Prøv især Tannat og Cabernet Franc til et dejligt stykke grillet oksekød, måske også fra Uruguay. Vinene er fulde af kraft og saft, men er styrede i klart europæisk forbillede - modsat fx argentinsk Malbec.

Vin til grillet laks og tun

Ønsker du at grille fisk er en kraftig oversøisk fadlagret chardonnay helt oplagt. Druens sødme og kraft kan spille op mod laks og tuns delikate smag.