Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Amarone della Valpolicella

Hvad er Amarone?

Amarone, eller som den helt rigtigt hedder, Amarone della Valpolicella, er en af de fineste italienske vine. Den er, sammen med Barolo og Brunello, blandt de mest kendte italienske rødvine, og blandt danskernes favorit vine.

Den er samtidig en af de få vine, som er klassificeret som DOCG (Denominazione de Origine Controllate e Garantita). DOCG er Italiens højeste klassifikation, som ‘garanterer’ kvaliteten af vinen.

Vinen kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella, lige nord for Verona. Amarone har været produceret i lang tid, og har de seneste 15-20 år opnået en enorm popularitet.

Ca’La Bionda - stjerneproducent fra Amarone

Hos Philipson Wine har vi indledt et samarbejde med den øko-certificerede stjerneproducent Ca’La Bionda, som bestemt er en af de rigtig gode af slagsen. Specielt hvis du som os er vild med elegante og mineralske Valpolicella, Ripasso og Amarone vine.

Familiegården er fra 1902 og har i mere end 100 år været en klassisk Amarone producent med fokus på kvalitetsvine. Vinmarkerne er beliggende i den "klassiske" zone i Valpolicella, lidt udenfor Verona. 

Her har man praktiseret økologisk vinavl siden 2000. La Bionda har den dygtige winemaker Alessandro Castellani ved roret. Han har i sine unge dage været i lære på vingården Isole e Olena hos hans "anden far" Paolo de Marchi.

Hvilken mad passer til Amarone?

Amarone vinens intense smag går godt i spænd med krydrede kødretter, og er eksempelvis fremragende at parre op med kraftige simre- og gryderetter. Amarone vine går også rigtig fint med grillet kød.

Man kan generelt sige, at Amarone kan ledsage de fleste kødretter. Det er også en klassiker til julemiddagen, hvor den spiller fint op imod julemaden.

Amarones særlige produktion

Amarone er en særlig vin, og allerede i sin vinifikation er vinen helt særlig. Man producerer den nemlig med vindruer, der er tørret på måtter. Druen og sukkeret bliver således meget koncentreret, hvilket gør, at vinen bliver stærk og fyldig. 

Fremstillingsmetoden kaldes for Passito- eller Appassimento-metoden, og den kender man helt tilbage fra romertiden. Der lod man de høstede druer tørre under halvtag inden presning og gæring.

Den specielle metode gør, at 30-40% af vandindholdet i druerne fordamper, hvilket er med til at gøre det hele meget mere koncentreret. 

Til forskel fra den klassiske recioto, gærer Amaronen helt ud, og bliver dermed tørrere. En Amarone kan ikke have lavere alkoholprocent end 14 %, og må lagre i mindst 24 måneder før den sælges.

Druerne til Amarone

Amarone defineres primært af fire druesorter, Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, og Molinara. Corvina Veronse er den absolut vigtigste drue, og rygraden i de bedste vine fra området.

Find din yndlings Amarone

Gå på udgik i vores store udvalg, og find en Amarone vin (eller flere), som passer til dig. Du kan blive klogere på alle vores vine, og inde på de forskellige produkt-sider kan du læse om vinens oprindelse, aromaer og hvilken mad de går specielt godt til. 

Hos Philipson Wine er der altid gratis fragt og 100% tilfredshedsgaranti, og vi glæder os til at sende din ordre afsted. 

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88