Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Toscana vin

Toscana er et af de områder i hele verden, som har genemgået den mest dramatiske udvikling, man har set i vinens historie. Fra dette vinområde vil du bl.a. finde supertoscanere som er vine af ekstraordinær kvalitet. Den første og mest berømte supertoscaner er  Sassicaia, der som den første italienske vin blev tildelt de famøse 100 point af Robert Parker, og som sidenhen er blevet tildelt en helt egen appellation.

Kvalitetsvin fra Toscana

For ganske få år siden var toscansk vin synonymt med tyndbenet Chianti aftappet på bastflaske. Vinen var rigtig billig, og flasken kunne genanvendes som lysestage - magen til røverkøb skulle man lede længe efter!

Heldigvis er Toscana et af de områder i hele verden, som har genemgået den mest dramatiske udvikling, man har set i vinens historie. Enorme investeringer og skrappe opstramninger af vinlovgivningen har udrettet mirakler, man ikke troede var mulige. Især de to DOCG-appellationer (Italiens højeste klassifikation) Chianti Classico og Brunello di Montalcino er avanceret lysår i forhold til 80'erne, og rangerer i dag blandt verdens bedste vindistrikter.

Vinglas med rødvin og vintønder i baggrunden

Supertoscanere | Vine af højeste kvalitet

Det er ikke kun Toscanas DOCG-klassificerede vine, der er værd at opleve. Tværtimod er der mindst lige så høje kvaliteter at finde i Vino da Tavola-kategorien. Her hentydes til "supertoscanerne" - vine af ekstraordinær kvalitet, som kun må markedsføres som simple bordvine, da de falder udenfor rammerne af områdets traditionelle vine.

Toscansk kvalitetsvin i topklasse

Supertoscanere laves som regel med islæt af ikke-italienske druer (f. eks. Cabernet Sauvignon og Merlot) og bærer ofte præg af langtidsfadlagring. Den første og mest berømte supertoscaner er Sassicaia, der som den første italienske vin blev tildelt de famøse 100 point af Robert Parker, og som sidenhen er blevet tildelt en helt egen appellation.