Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Puglia vin

Hvis du leder efter frugtige rødvine til en god pris, behøves du ikke kigge længere end til Puglia (Apulien på dansk).
Nogle af de bedste køb indenfor italiensk rødvin kommer fra den solbeskinnede region.
De fleste rødvine herfra er fyldige med stor krop og moden, saftig frugt, og matcher en bred, gastronomisk vifte.

Puglia er Italiens hemmelige Best Buy vinregion

Producenterne fra Puglia har længe fokuseret på at lave store vine på de lokale druer som Negroamaro, Nero di Troia, Malvasia Nera og Primitivo samt internationale druer som Syrah og Cabernet Sauvignon.

Puglia’s vine er produktet af et meget varieret landskab. Halvdelen af Italiens olivenolie produceres i det tørre og varme indre af Puglia. Det varme klima og det frodige landskab gør det nemt at dyrke en næsten hvilken som helst afgrød, og regionen er omringet af vand på tre sider. Dette betyder, at de kølige vinde fra Middelhavet tager toppen af temperaturerne og sikrer helt ideelle dyrkningsforhold.

Primitivo

Den mest populære vintype fra Puglia er ubestridt Primitivo.

Navnet Primitivo henviser til druens tidlige modning. Druerne akkumulerer meget frugtsukker tidligt på sæsonen, modner som sagt tidligt og resulterer i fuldmodne, bløde rødvine med masser af krop. Det forunderlige ved denne druesort er, at druerne i de enkelte klaser ofte modner ujævnt, så man får nogle let grønne druer med i høsten af de fuldmodne druer. Dette er så afgjort et stort plus, da de grønne druer tilfører vinen en frisk note, der balancerer den massive frugt.

Så hvis du leder efter fuldmodne saftige vine med maser af sødmefuld frugt, har du fundet dem her.

Primitivo er Zinfandel

Primitivo / Zinfandel er oprindeligt fra Kroatien, hvor den først hed Tribidrag eller Crlenak Kaštelanski. Det udtales Kjell-nak Cas-tell-lansky. Eller noget i den retning.

På et tidspunkt har druen krydset Adriaterhavet og er blevet plantet i Puglia. Her stortrivedes den og er blevet til de Primitivo-vine, som vi elsker så højt i dag.

Syditalienske immigranterne tog så druen med sig til Californien mod slutningen af 1800-tallet / starten af 1900-tallet. Her blev den kendt som Zinfandel og udviklede sig til den klassiske amerikanske drue, der lægger frugt til de mest populære amerikanske vine i dag.

Mad og vin match

Vinene fra Puglia passer fortrinligt til en række forskellige madretter. Den saftige, sødmefulde frugt matcher oksekød - både fra grillen eller panden – helt perfekt.

Gris med krydret tilbehør eller lam med hvidløg. Pastaretter med tomat, peberfrugt eller aubergine er nu også gode forslag. Man kan næsten ikke få for meget smæk på maden, for vinene fra Puglia fylder som sagt godt.

Se hele vores udvalg af rødvin

Se hele vores udvalg af vin fra Italien