Rødvine med Zinfandel


Vine lavet på Zinfandel-druen

Zinfandel er først og fremmest en californisk drue, der anvendes i vin derfra. Men den har de senere år fået en opblomstring i Danmark, hvor vi kan få en del rødvine fremstillet på Zinfandel. Det er den mest plantede drue i Californien, hvor den både blandes med andre druer (Cabernet Sauvignon) og står alene. Zinfandel druen kan give en vin med meget stor fylde, stor intensitet og en del tannin, der gør den egnet til lagring. Typisk område: Californien - USA

Zinfandel er stort set USA's nationaldrue, selvom staterne ikke har en officiel nationaldrue. Zinfandel kræver en lang sæson med masser af varme og sol, for at Zinfandel får sin sødme og kraftige tanniner. Sol og varme er der netop en del af i Californien, hvorfor de to er et perfekt match. Solen gør også at Zinfandel er drikkemoden allerede fra salgsstart, og Zinfandel bør generelt set drikkes inden for de første 10 år. Nogle årgange kan naturligvis gemmes lidt længere i de bedste vine, men de fleste topper 3-6 år efter høsten.

I USA stopper man typisk gæringen tidligt hvilket giver sødere vine, og man får dermed noter af Chokolade, svesker og nødder. Men andre fortsætter lidt længere tid, som man ville gøre i Europa og det giver mere krydderi som peber, allehånde og kanel. Vi fører primært de mere elegante og vinøse Zinfandel producenter, som for eksempel Deloach, der er fransk ejet af Bourgogne vinfamilien Boisset, som også ejer det berømte Domaine de la Vougeraie. 

Rødvine lavet på Zindfandel passer utrolig godt til krydrede retter med lam, bacon, and og grillet kød. Rødvine på Zinfandel druen er derfor utroligt populær til de danske vinterretter, simremad og velvalgt vin til påskelammet. Men da Zinfandel er perfekt til grillmad kan rødvine med Zinfandeldruen drikkes året rundt!

KUN
DKK 109,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 209,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 319,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 369,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 369,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/12 flasker