Shiraz / Syrah


Vine lavet på Shiraz/Syrah-druen

Nævner man nogle af vinens verdens største vine som Hermitage og Côte-Rôtie i Frankrig og Penfolds Grange i Australien, så er fællesnævneren Syrah eller Shiraz, som den kaldes i bl.a. Australien. Den giver nogle majestætiske vine, der er meget holdbare. Syrah giver nogle rige, komplekse og karakteristiske vine med kendetegn som peber, krydderi, sort kirsebær, tjære og læder. I det sydlige Rhône anvendes den bl.a. i Châteauneuf-du-Pape. I Australien brugte man i mange år Shiraz til almindelige hverdagsvine, men i de senere år er der dukket flere og flere kvalitetsvine op med Shiraz-druen - især fra gamle vinstokke i Barossa Valley. I USA har man også fået øjnene op for Syrah og dyrker den seriøst flere steder. Typiske områder: Rhône i Frankrig og Australien.

92 point

KUN
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


TESTVINDER

KUN
DKK 64,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


En vin til langt under 100 kroner, der blot bliver bedre og bedre med alderen

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 89,95

pr. fl. v/12 flaskerSyrah/Shiraz - kært barn har mange navne! Men det er samme drue. Den menes at kommer fra den Iranske by Shiraz der ligger blandt Zagros-bjergene. Shiraz menes at komme til Rhône-dalen da de Kristne Korstogsriddere tog på togt og havde druerne med sig. 
Syrah er en fantastisk alsidig drue, der kan dyrkes mange steder i verden - men den har altid den der helt særlige genkendelige charme af solbær, lakdris og peber!

I Rhônedalen er den en af de vigtigste (hvis ikke den vigtigste) druer - især i de nordlige områder, som fx. Côte-Rôtie, Hermitage og St. Joseph, hvor den står alene og ikke blandes sammen med andre druer, som den gør i det sydlige Rhône med Chateauneuf-du-pape vinene, eller de populære "GSM"-vine der står for Grenache, Syrah og Mourvèdre. .
Australierne har også formået at få store vine ud af Shirazdruen - især i Barossa Valley, hvor den er uhyre elgant. Får Shiraz for meget sol kan den godt blive og farven nærmest sort.
Nordamerikanerne Argentinerne, chilenerne og italienerne formår også at frembringe fantastiske vine af druen - smag selv! Her er Syrah dog ofte mere bløde end i Australien og har stadig også noget kompleksitet, som man finder i Rhône-dalen.