Argentiske rødvine


Rødvine fra Argentina af højeste kvalitet

Siden 1600-tallet er hovedparten af al argentinsk vin blevet dyrket omkring Mendoza-provinsen, og mange kvalitetsvine lavet på druerne Malbec og Cabernet Sauvignon stammer i dag herfra. Hemmeligheden bag den imponerende kvalitet skyldes flere faktorer: For det første ligger hovedparten af vinmarkerne 500 - 800 meter over havet, hvor der er køligere end ved lavlandet. For det andet ligger området for foden af det 7000 meter høje bjerg, Aconcagua, hvorfra smeltevand skyller mineraler ned til markerne.

Argentinsk vin har tidligere været kendt for Malbec som lækker rødvin med kraftig smag og bløde taniner der nærmest føles cremet. Det er oplagt til rød oksekød og super ledsager til grillsæsonen. Fin Del Mundo, Alamos, La Posta, og Vinã Cobos, især med deres klassiker Felino.

Der er dog stor udvikling i Argentina og bl.a. Enemigo, Catena og Cobos’ Cabernet vine er nærmest Bordeaux’ske i deres udtryk, med større elegance og viser høj klasse og får meget imponerende anmeldelser verden over.

I Patagonien, syd for Mendoza, er der mere køligt, og her har bl.a. Bodega Chacra fået stor succes med den sarte Pinot Noir drue. Vinrankerne er plantet i helt op til 1500 meter over havets overflade i Andesbjergene, og det giver vine som kan konkurrere med Bourgogne og topvinene i Argentina er derfor også meget inspireret af Cru-tankegangen fra Europa hovr man virkelig går i dybden med mikroklima og jordbundforhold.

Argentinsk vin er bestemt noget for enhver smag! Rødvine fra Argentina noget af dem mest hypede lige nu, fordi udviklingen er så imponerende, samtidig med at priserne stadig er forholdsvis lave. Du får altså stor vin til lav pris netop nu.

 

90 point

SPAR 35 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


5 point

SPAR 35 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flaskerDet er i Mendozas højland at vi finder Nicolas Catena. Med vendinger som "referencepunktet for argentinsk kvalitetsvin" (citat Robert Parker) og "Catena laver Argentinas eneste verdensklassevin" (citat Wine Spectator) udråbes Catena enstemmigt af verdenspressen til at være Sydamerikas bedste vinproducent. Blandt vinenes bedrifter på vore nordlige breddegrader, kan det nævnes, at 1999 Catena Cabernet Agrelo (129 kr) ved blindsmagning i Penge & Privatøkonomi blev vurderet til at koste mere end 1996 Château Lafite-Rothschild (100 point Robert Parker, 3500 kr)!

Nicolas Catenas vine har fået en overvældende modtagelse af vores kunder, og Philipson Wine er i dag verdens tredjestørste importør af Catenas vine!

I den sydlige ende af Argentina finder vi det barske og uvejsomme Patagonien, hvor distrikterne Neuquén og Rio Negro ligger. Distrikterne er først for nylig blevet beplantet med vinstokke, og der hersker en uforfalsket pionerånd blandt vinmagerne. Vi importerer vine fra Patagoniens to bedste vingårde: Bodega del Fin Del Mundo (vingården ved verdens ende) laver rustikke, kraftfulde vine i Neuquén-distriktet på bl.a. Pinot Noir-druen, og til imponerede attraktive priser.