Økologi fra Korsika! Domainet blev grundlagt for fyrre år siden af ejeren Christian Imbert. Domainet råder over i alt 43 ha. vinmarker, hvoraf de fleste vinmarker ligger på sydøstvendte skråninger. Der havde tidligere kun været dyrket vindruer til eget behov, men Christian Imbert ryddede skov og buske og sprængte klipper væk for at skabe et af Kosikas første domainer for kvalitetsvine, og helt banebrydende dyrkede man næsten fra starten efter økologiske principper på den meget granitholdige jord i området ved Porte Vecchio.

Domaine Torraccia, økologi fra Korsika
Domainet blev grundlagt for fyrre år siden af ejeren Christian Imbert. Domainet råder over i alt 43 ha. vinmarker, hvoraf de fleste vinmarker ligger på sydøstvendte skråninger. Der havde tidligere kun været dyrket vindruer til eget behov, men Christian Imbert ryddede skov og buske og sprængte klipper væk for at skabe et at Kosikas første domainer for kvalitetsvine.

AOC Corse, lokale druesorter og økologi
Christian Imbert var en af pionererne på Kosika for kvalitetsvine, og en af vinbønderne bag den første appellation på Korsika, AOP Corse (Appellation d'Origine Contrôlée de Corse). Man plantede også lokale, korsikanske druetyper: Malvasia og Vermentino til hvidvine, Niellucciu, Sciaccarellu, Grenache, Syrah og Cinsault til rødvine og rosévine. Og helt banebrydende dyrkede man næsten fra starten efter økologiske principper på den meget granitholdige jord i området ved Porte Vecchio.

Flot omtale i franske vinguider
Domainet omtales meget rosende i mange franske vinguider f.eks. Gilbert & Gaillard, Gault Millau og Guide Dussert-Gerber.

 

Torraccia

Vine fra Torraccia


Ingen resultater