Vingården Tenuta Podernovo ligger i det billedskønne Toscana i det nye populære vinområde Colline Pisane. Tenuta Podernovo er ejet af Lunelli- familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne-metoden.

Lunelli familiens Toscanske vingård
Vingården Tenuta Podernovo ligger i det billedskønne Toscana i det nye populære vinområde Colline Pisane. Tenuta Podernovo er ejet af Lunelli- familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne-metoden. Familiens første produktion af rød- og hvidvine begyndte i 1980´erne, hvor de på deres vineri i Trentino, lavede en lille mængde Chardonnay og Pinot Noir. Dette greb efterfølgende om sig og blev til den selvstændige vingård Tenuta Margon og senere i 2000 købte familien Tenuta Podernovo i Toscana og igen i 2001 Tenuta Castelbuono i Umbrien.

Super-toscanere fra økologisk certificeret vinbrug siden 2012
I dette meget bakkede område ligger Podernovos marker på skråninger i 137 m. højde på en stenet ler og sand jord med et særligt højt indhold af fossiler - et fremragende terroir. Ejendommen bestod oprindeligt af 14 hektarer vinmarker med Sangiovese druer, men vinmarksarealet er siden vokset, eftersom Lunelli-familien også har plantet Cabernet Sauvignon, Merlot og en mindre mængde lokale druesorter på ejendommen. Markerne dyrkes efter økologiske metoder og blev certificerede økologiske i 2012. Podernovo laver i dag såkaldte Super- Toscanere - vine der grundet deres indhold af internationale druesorter, kun må kategoriseres som IGT (Indicazione Geografica Tipica) såsom berømte Sassicaia.

Moderne vinbrug og traditional vinifikation i skøn forening
Hvor Podernovo er moderne i deres tilgang til økologisk vinbrug og druesammensætning, benytter de sig af traditionelle vinifikationsmetoder, hvor druemosten ligger og trækker med drueskindet i 10 til 15 dage før den alkoholiske gæring på ståltanke. Efterfølgende lagres vinene på egetræsfade i 12-24 måneder. Afslutningsvis filtreres vinen let, før den tappes på flaske, hvor den lagres yderligere inden endeligt at blive frigivet til salg.

Vine fra Tenuta Podernovo


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/6 flasker


93 point

KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/12 flasker