Vingården Tenuta Podernovo ligger i det billedskønne Toscana i det nye populære vinområde Colline Pisane. Tenuta Podernovo er ejet af Lunelli- familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne-metoden.

Lunelli familiens Toscanske vingård
Vingården Tenuta Podernovo ligger i det billedskønne Toscana i det nye populære vinområde Colline Pisane. Tenuta Podernovo er ejet af Lunelli- familien, som også ejer berømte Ferrari Spumante i Trentino, som indiskutabelt hører til blandt Italiens vigtigste producenter af mousserende vin efter champagne-metoden. Familiens første produktion af rød- og hvidvine begyndte i 1980´erne, hvor de på deres vineri i Trentino, lavede en lille mængde Chardonnay og Pinot Noir. Dette greb efterfølgende om sig og blev til den selvstændige vingård Tenuta Margon og senere i 2000 købte familien Tenuta Podernovo i Toscana og igen i 2001 Tenuta Castelbuono i Umbrien.

Super-toscanere fra økologisk certificeret vinbrug siden 2012
I dette meget bakkede område ligger Podernovos marker på skråninger i 137 m. højde på en stenet ler og sand jord med et særligt højt indhold af fossiler - et fremragende terroir. Ejendommen bestod oprindeligt af 14 hektarer vinmarker med Sangiovese druer, men vinmarksarealet er siden vokset, eftersom Lunelli-familien også har plantet Cabernet Sauvignon, Merlot og en mindre mængde lokale druesorter på ejendommen. Markerne dyrkes efter økologiske metoder og blev certificerede økologiske i 2012. Podernovo laver i dag såkaldte Super- Toscanere - vine der grundet deres indhold af internationale druesorter, kun må kategoriseres som IGT (Indicazione Geografica Tipica) såsom berømte Sassicaia.

Moderne vinbrug og traditional vinifikation i skøn forening
Hvor Podernovo er moderne i deres tilgang til økologisk vinbrug og druesammensætning, benytter de sig af traditionelle vinifikationsmetoder, hvor druemosten ligger og trækker med drueskindet i 10 til 15 dage før den alkoholiske gæring på ståltanke. Efterfølgende lagres vinene på egetræsfade i 12-24 måneder. Afslutningsvis filtreres vinen let, før den tappes på flaske, hvor den lagres yderligere inden endeligt at blive frigivet til salg.

Vine fra Tenuta Podernovo


SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/6 flasker