Eliteproducent i Toscana, her produceres den sangiovesebaserede Torrione og ikonvinen Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er Tenuta di Petrolo's "hotteste" og absolut mest sjældne prestigevin, måske Italiens bedste Merlot og ofte kaldet Toscanas Le Pin eller Pétrus.

Petrolo ? Toscanas Pétrus

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker.

Aristokrati, etruskere og romere

Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200 tallet. Tenuta di Petrolo, vingården, er utroligt smukt beliggende ca. 40 km sy for Siena i et bakket område, som domineres af et imponerende borgtårn fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien, kaldet Galatrona. Det er siden blevet ombygget af romerne og i renæssancen. Oprindeligt var det tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte har været i Toscana til op i 1800 tallet.

Nye visioner og Italiens svar på Pomerol

Tidligere var ejedommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enstående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerolvine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol.
Wine Spectator, Robert Parker, Wine Enthusiast og Gambero Rosso
Wine Spectator har skrevet: ?Le Pin of Tuscany? og givet op til 98 point for Galatrona.

Robert Parker har givet op til 96 point.

Wine Enthusiast følger trop ?Galatrona is one of Italy?s top Merlots?- ligeledes op til 98 point.
Gambero Rosso har givet Galatrona de maksimale 3 glas ikke færre end 11 gange!

Torrione og Galatrona

De 2 vigtigste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er blevet en af Italiens ikonvine og et investeringsobjekt på linie med f. eks. Sassicaia og som har vunder flere blindsmagninger mod de store Pomerolvine.

Tenuta di Petrolo

Vine fra Tenuta di Petrolo


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 175,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 350,00

pr. fl. v/3 flasker