Saint-Pourcain - Frankrigs ældste vinområde genopdaget 
Saint-Pourçain, også kaldet St-Pourçain-sur-Sioule, er et lidt overset område i den sydligste del af Loire i hjertet af Frankrig. Området ligger nærmest i Auvergne ved den berømte egetræskov Allier og Loireflodens udspring. Saint-Pourçain er så lille, at området kun kan ses på meget detaljerede kort over franske vinregioner. Det var et vigtigt vinområde i romertiden med perfekte bjergskråninger til anlægning af vinmarker og floden som sikrede nem transport. Hvid St-Pourçain var en af de mest respekterede vine i Frankrig i middelalderen men er i dag en koldklima sjældenhed, som til gengæld er blevet uhyre trendy i Frankrig. Vinene ses mest på populære vinbarer og bistroer i Paris, da mange af ejerne kommer fra Auvergne og har en forkærlighed for lokale vine. Desuden fik området først i 2009 AOC status, hvilket øgede interessen blandt franske vinkendere. 

Loirevine med bourgognepræg 
Saint-Pourcain består af omkring 650 ha vinmarker, plantet på en varierende jordbund af kalksten, granit og grus. Herfra laves en bred vifte af vine som dog typisk er meget elegante, tørre og lette i stilen med relativt høj syre som gør vinene dejligt friske. Det er tydeligt at området grænser op til Bourgogne - man kan beskrive Saint-Pourcain som Loirevine med Bourgognepræg. 

Et moderne kvalitetskooperativ med dybe lokale rødder 
Vignerons de Saint-Pourcain er det gode lokale kooperativ der med respekt for området traditioner fremstiller vine af høj kvalitet fra deres moderne kælder i byen. Kooperativet har en stor del af æren for områdets nye succes da de allerede i 1980'erne var en stor drivkraft bag genoplivningen af området ved at omplante vinmarker med mere kvalitative druesorter, bedre dyrknings- og vinifikationsmetoder. I dag er gennemsnitsalderen på medlemmernes vinstokke over 28 år - disse gamle stokke producerer mindre druer men af højere kvalitet og vidner om at Vignerons de Saint-Pourcains er et kooperativ der sætter kvalitet højere end kvantitet. 

Vine fra Saint-Pourcain


KUN
DKK 69,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker