Vinslottet Remelluri er ejet af den berømte vinfamilie Rodriguez og blev grundlagt af Jaime Rodriguez i 1968. Jaime var en pionér i Rioja og Remelluri var den første vingård i området som aftappede udelukkende vin fra egne marker på selve vingården. En slotsaftappet Rioja efter forbillede i Bordeaux! I dag har Jaimes søn Telmo Rodriguez overtaget driften af Remelluri. Vi har arbejdet sammen med Telmo i over 10 år og der hersker ikke tvivl om at kvaliteten vil stige til nye højder.

Remelluri - Slotsaftappede vine fra Riojas ældste vingård

I 1967 grundlagde familien Rodriguez den moderne version af Remelluri, det højest beliggende vinslot i Rioja. Vinslottet, der kan føre sin historie tilbage til 1596 og dermed er Riojas ældste, blev det første i Rioja, som udelukkende fremstillede slotsaftappede vine på druer fra egne marker; et princip, som Rodriguez-familien havde tilegnet sig fra Cru Classé-slottene i Bordeaux. På denne måde sikrede de sig fuld kontrol fra vinstok til aftapning, og dermed kunne de fremstille Rioja på et hidtil ukendt kvalitetsniveau.

Telmo Rodriguez - "enfant terrible" vender hjem

Telmo Rodriguez  var i nogle år familiens ?fortabte søn? og skabte sig et navn i eget firma som en af spaniens ubestridt bedste winemakere med et unik blik for at skabe dybt originale vine til overkommelige priser, men i 2010 bad familien Telmo Rodriguez om at overtage driften  af familiens vinslot. Telmos "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien. Telmos filosofi har gjort at Remelluris marker i dag er under omlægning til økologisk dyrkning, og det er hans hensigt at følge op med en certificeret biodynamisk produktion. Telmo satser også på at eksportere vinene og ikke kun satse på det spanske marked, der desværre er i dyb, økonomisk krise.

Remelluri

Vine fra Remelluri


93 point

SPAR 140 DKK pr. fl.
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


94 point

KUN
DKK 395,00

pr. fl. v/6 flasker


94 point

KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/6 flasker


93 point

KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/6 flasker


94 point

KUN
DKK 450,00

pr. stk. v/6 stk.


92 point

KUN
DKK 399,95

pr. fl. v/6 flasker


18 point

KUN
DKK 595,00

pr. stk. v/6 stk.


KUN
DKK 995,00

pr. flaske


94 point

KUN
DKK 999,95

pr. flaske