Tårnhøj kvalitet og kultvine fra hjertet af det berømte Prioratområde. Parker er begejstret for arkitekt Alfredo Arribas' ambitiøse projekt med at opkøbe gamle, dårligt vedligeholdte marker på de stejle skråniner i Monsant og Priorat, sætte dem i stand, evt. genplante, og starte en kvalitetsproduktion baseret på økologisk produktion.

Spaniens kult-distrikt

Priorat er Spaniens hotteste vindistrikter, og mange af områdets vine nyder den vildeste kultstatus. Hemmeligheden bag Priorat-vinenes ekstremt høje kvalitet er dels at vinmarkerne er plantet på stejle skråninger, som giver vinstokkene en maksimal eksponering til vind og sol, og dels den såkaldte llicorella-jordbund. Llicorella er en jordbundstype, som er rig på skifer, og den giver meget koncentrerede vine, ofte med mineralske noter.

Portal del Priorat

Portal del Priorat blev grundlagt af Alfredo Arribas i 2001. Projektet går ud på at opkøbe gamle, dårligt vedligeholdte marker på de stejle skråninger i Priorat, sætte dem i stand, og starte en kvalitetsproduktion baseret på økologiske principper. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og tilsvarende høje kvaliteter.

Erfaring fra Mouton Rothschild

Portal-vinenes winemaker Stephen Pannell er ?headhuntet? langvejs fra, nærmere bestemt i Australiens McLaren Vale-distrikt. Stephen Pannell er blevet kåret til International Red Winemaker of the Year på International Wine Challenge, og han har arbejdet på flere af Australiens bedste vingårde samt b.la. Comte Lafon i Bourgogne og 1. Cru slottet Mouton-Rothschild i Bordeaux. Stephen besidder en eminent evne til at fremelske koncentrerede vine med stor finesse og kompleksitet.

Vine fra Portal del Priorat


90 point

KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 229,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 349,95

pr. flaske


91 point

KUN
DKK 349,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 349,95

pr. fl. v/12 flasker