Pillitteri er verdens størstefamilieejede producent af Icewine og ligger midt i det man kalder Niagara Wine Country i Niagara-on-the-Lake, Ontario, Canada. Man laver også fremragende tørre vine og har gennem de sidste 40 år høstet over 700 medaljer samt ros fra den internationale presse.

Pilletteri ? verdens største familieejede producent af Icewine- verdensklassevine fra Canada
Pillitteri er verdens størstefamilieejede producent af Icewine og ligger midt i det man kalder Niagara Wine Country i Niagara-on-the-Lake, Ontario, Canada. Familien Pillitteri stammer oprindelig fra Sicilien, hvor man var vinbønder. Den nuværende ejer, Gary Pillitteri, udvandrede med sin familie til Canada i 1948, Gary var da 12 år gammel. I 1965 købte Gary sammen med sin kone Lena en traditionel farm med fokus på frugtproduktion.

Gary?s fruit market og pionerarbejdet med de først vinmarker
Familien blev snart kendt i hele regionen for sit frugtsalg fra farmen, Gary?s fruit market, men Gary holdt et vågent øje med den gryende beplantning af vinmarker på nogle af nabogårdene, og besluttede at her lå fremtiden. Klimaet her tæt på Lake Ontario er takket være de hårde canadiske vintre, perfekt til produktion af søde vine, hvilket Gary hurtigt forstod, og i 1988 lavede han sin første Icewine på hybriddruen Vidal. Den vandt omgående en guldmedalje ved en lokal smagning. Herefter omlagde familien det meste af farmens produktion til vinproduktion, både tørre og især søde vine.  

50 hektar vinmarker med franske og italienske druer og hybriddruer
De kolde canadiske vintre bevirkede at man i starten fokuserede på hybriddruer som f.eks. Vidal (en hybrid af Ugni Blanc, kendt fra Gascogne og Cognac), fordi disse druer er meget hårdføre. Men klassiske druer som Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc har vundet frem de sidste 25 år, så man nu har en meget bred og varieret produktion. Alle druer håndhøstes og vinificeres i familiens state-of-the-art vinkælder. Icewine høsten begynder ved -8 grader eller koldere.

Icewine på rødvinsdruer
I 1999 var Pillitteri den første vingård i verden som lavede en icewine på merlot. I 2004 lavede man den første Icewine på Syrah (Shiraz) og i 2008 den første på Sangiovese. Cabernet Franc er nok den røde Icewine, der er mest populær. I produceres 13 forskellige hvide og røde Icewines, hvilket er flere forskellige end nogen anden vingård i verden. Så på blot 10 år er Pillitteri blevet den største producent af Icewine på egne druer. I de bedste årgange, er næsten halvdelen af alle vine Icewine.

Over 700 medaljer samt ros fra den internationale presse
I de sidste 20 år har Pillitteri vundet over 700 medaljer, både candiske og internationale. Heriblandt nogle af de mest eftertragtede: Civart Trophy i Challenge International du Vin, to Grand Medaillo d?Oro på Vinitaly i 2006, Guld på International Wine and Spirits Competition 2012, Golden Bacchus på Bacchus Wine Awards i Spanien i 2008 og i 2014 har man vundet endnu 2 guldmedaljer i Bordeaux? årlige Citadelles du vin smagning med over 1200 vine.

Vine fra Pillitteri Canada


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 139,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 229,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 219,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 219,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 279,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker