Berømte vinfamilier er blevet forenet i vinhuset Pichler-Krutzler, der blev grundlagt i 2006 – Elisabeth Pichler er datter af den berømte FX Pichler, der for længst har opnået kultstatus og som er ophavsmand til den – af Parker – højest ratede Gruner Veltliner, der med sine 97P befinder sig et godt stykke foran andre Gruner Veltlinere.

Berømte vinfamilier er blevet forenet i vinhuset Pichler-Krutzler, der blev grundlagt i 2006 – Elisabeth Pichler er datter af den berømte FX Pichler, der for længst har opnået kultstatus og som er ophavsmand til den – af Parker – højest ratede Gruner Veltliner, der med sine 97P befinder sig et godt stykke foran andre Gruner Veltlinere. Elisabeths mand, Erich Krutzler, er medstifter af rødvinshuset Moric, der er beliggende i Burgenland. Det er med andre ord erfarne ildsjæle med den vinøse bagage i orden, der har sat sig for at skabe rene og kompromisløse vine i Wachau.
Wachau – Østrigs pendant til Mosel
Wachau er et lille område, der strækker sig over 33 km langs Donaufloden. De bedste producenter ligger på de stejle skråninger/terrasser helt tæt til floden. Man kunne meget vel tro at man befandt sig i det tyske Mosel, hvis man har sovet lidt på køreturen igennem Europa, for det ligner utroligt meget. Det er da også Riesling- og Gruner Veltlinerdruer, der frembringer de allerbedste vine i Wachau. Man skal dog ikke forveksle Rieslingvinene fra Wachau med deres ”fætre” fra Mosel, for de er et stykke fra hinanden stilmæssigt – det er en langt mere rig og fyldig stil – a la Alsace – i Wachau. Der er en helt særlig mineralitet i vinene fra Wachau. Efter sigende stammer den fra en bestemt slags gnejs (bjergart), der findes i området. Dog ses der tendens blandt de unge vinbønder, som Elisabeth og Erich, til at gå imod den Wachauske tradition om at høste druerne næsten overmodne efter begreberne Steinfeder, Federspiel og Smaragd, der bl.a. indikerer, hvor lette eller tunge vinene er samt alkoholprocenten. Derfor finder man heller ikke disse betegnelser på Pichler-Krutzlers etiketter og vinene vil være langt mere terroir- og årgangsprægede end hvad man ellers ser i Wachau.
Anmelderne har for længst fået øjnene op for Pichler-Krutzler
Jancis Robinson har fx Pichler-Krutzler på sin liste over de bedste østrigske producenter og vine i januar 2015. Om listen skriver hun bl.a.: ”The sheer class of Austrian wines continues to amaze me. These wines are not cheap but they maintain a dazzling level of consistency.” Det tyske vinmagasin Falstaff (der også findes i en østrigsk version) er rigtig imponerede over vinene og har givet flere helt op til 96P. Robert Parker roser også Pichler-Krutzler til skyerne og har givet helt op til 94P – men mon ikke at man kan forvente at pointene kommer helt op på siden af Elisabeths far – Pichler-Krutzler har trods alt kun eksisteret siden 2006.

Vine fra Pichler-Krutzler


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 155,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 155,00

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 155,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


16,5 point

KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker