Nyetimber - Engelsk sparkling wine i verdensklasse. Ambitionen er at producere den bedste sparkling wine i England, en vin på niveau med de bedste champagner fra Frankrig. Hverken mere eller mindre! Nyetimber er blevet serveret mange gange på Buckingham Palace af den kongelige familie, i Downing Street af Premierministeren og ved mange officielle events som f.eks. G20 topmødet i 2009 og OL 2012. Nyetimber er hidtil kun eksporteret til Japan, men findes naturligvis på mange toprestauranter i London, så som restauranter ejet af stjernekokkene Heston Blumenthal og Gordon Ramsay. Og nu også i Danmark!

Nyetimber - Engelsk sparkling wine i verdensklasse
Nyetimbers ambition er at producere den bedste sparkling wine i England, en vin på niveau med de bedste champagner fra Frankrig. Hverken mere eller mindre! Vingården, der er beliggende i det maleriske Sussex kan føre sin historie tilbage til år 1086, og selve den historiske hovedbygning har været hjem for bl.a. Anne af Kleve, Henrik d.8's fjerde hustru.
Klassiske champagnedruer
De første vinmarker blev plantet i 1988, og i dag råder Nyetimber over 152 ha. vinmarker i Sussex og West Hampshire. Druerne er de klassiske champagnedruer Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. At projektet er langsigtet udtrykker den nuværende ejer Eric Heerema meget rammende: "I don't think in years
but in generations". 
Naturlig winemaking og strenge kvalitetskrav
Første vin så dagens lys i 1992 og var en Blanc de Blancs. Den skabte furore ved en blindsmagning i London, da flere vineksperter mente det var en champagne. Vinmarkerne og hele produktionen kalder Nyetimber selv "natural winemaking", dvs. at man som udgangspunkt er så økologisk som muligt og kun griber ind hvis det er nødvendigt. At kvalitetskravene er ekstremt høje, viste sig med årgang 2012, som Nyetimbers feterede winemaker Cherie Spriggs deklassificerede som ikke god nok. Nyetimber er den eneste engelske sparkling wine som ikke laver en årgang 2012.
En kongelig sparkling wine og på toprestauranter i London
Nyetimber er blevet serveret mange gange på Buckingham Palace af den kongelige familie, i Downing Street af Premierministeren og ved mange officielle events som f.eks. G20 topmødet i 2009 og OL 2012. Nyetimber er hidtil kun eksporteret til Japan, men findes naturligvis på mange toprestauranter i London, så som restauranter ejet af stjernekokkene Heston Blumenthal og Gordon Ramsay. Og nu også i Danmark!
Vandt blindsmagning foran Bollinger og Roederer
I 2010 holdt det italienske vinmagasin Bollicini en blindsmagning i Verona med 52 mousserende vine. Smagningen blev vundet af Nyetimber foran bl.a. Bollinger Special Cuvée og Roederer og flere andre chanmpagner. Winemaker Cherie Spriggs sagde i den anledning: "We don't pretend we taste the same as Champagne. We have a different character, but to be able to stand shoulder to shoulder with Champagne and be picked out as preferable is hugely exciting".
She added, "This isn't the end. We want to do more and go further by pushing the industry as a whole. English sparkling wine can compete with Champagne on the world stage."
Champagne eksperten Richard Juhlin chokeret over Nyetimbers høje kvalitet! Bedste mousserende vin han nogensinde har smagt!
Den verdenskendte champagneekspert Richard Juhlin var i Danmark i forbindelse med lanceringen af hans nye bog "En duft af Champagne" og deltog bl.a. i radioprogrammet "Flaskens Ånd" ved Poul Pilgaard på radio 24Syv. Her fik Richard serveret 2007 og 2003 Nyetimber Blanc de Blancs blindt.
Eksperten var chokeret over den høje kvalitet og troede i første omgang at det var Champagne han havde i glasset. Richard udtaler bl.a. om 2007 Blc de Blcs: lav dosage, klokke ren Blanc de Blancs, vældig vældig god.
Om 2003 Blc de Blcs: Storslagne sager, fantastisk bouquet, store hvide Bourgogne toner... Richard slutter med at udtale: "Ah men den er fantastisk!... Jeg er lidt chokeret lige nu... 2003 er uden tvivl den bedste mousserende vin (udenfor Champagne) jeg nogensinde har prøvet."
Begge vine fra Nyetimber slår desuden Champagne Pol Roger Brut Reserve i udsendelsen! 

Nr. 1 i England og bedre end flere Champagnehuse i Stevensons Champagnebibel
Tom Stevenson anses for at være verdens førende ekspert på Champagne og Mousserende vine. I Stevensons nye champagnebibel om Champagne og Mousserende vine får Nyetimber som eneste engelske producent 90 point (hvilket er højere end en del velansete Champagne huse) og Nyetimbers Tillington Single Vineyard er også den enste engelske vin, der får 3 stjerner.
Citater fra Stevenson: 
"Nyetimber has won almost everything exceot the Nobel Prize"
"he country?s first world-class sparkling wines and the jewel in the crown of English wines"Nyetimber

Vine fra Nyetimber


Nyetimber Demi-Sec

90 point

KUN
DKK 329,95

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 329,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 349,95

pr. fl. v/12 flasker


17 point

KUN
DKK 399,95

pr. fl. v/6 flasker


17,5 point

KUN
DKK 399,95

pr. fl. v/6 flasker


95 point

KUN
DKK 449,95

pr. fl. v/6 flasker


94 point

KUN
DKK 499,95

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 699,95

pr. flaske


17 point

KUN
DKK 899,95

pr. flaske


17 point

KUN
DKK 999,95

pr. fl. v/12 flasker