Familien Redde kan føres tilbage til 1630, hvor en Francois Redde dyrkede vin i Pouilly-sur-Loire. I 1950'erne besluttede Michel Redde sig for at opkøbe vinmarker og genskabe et Domaine. I 1977 gik Michels søn Thierry Redde ind i produktionen og i 2001 byggede man den nye kælder i 3 niveauer, hvor man laver vinen by gravity, dvs. efter tyngdelovens principper. I dag råder man over 42 ha. vinmarker, der alle drives så naturligt som muligt. Domainet har fået op til 93P i WineSpectator og har 1 stjerne i den franske vinbog Guide Hachette, hvor familien Redde roses for deres fokusering på terroir.

Domaine Michel Redde - perfektionisten i Pouilly
Familien Redde kan føres tilbage til 1630, hvor en Francois Redde dyrkede vin i Pouilly-sur-Loire. I 1950?erne besluttede Michel Redde sig for at opkøbe vinmarker og genskabe et Domaine. Kældrene og vingården bærer navnet la Moynerie efter ordet "Moine", det franske ord for munk. Det var ofte munkene, der stor for vinproduktionen i gamle dage.

Den nye generation tager over
I 1977 gik Michels søn Thierry Redde ind i produktionen og i 2001 byggede man den nye kælder i 3 niveauer, hvor man laver vinen by gravity, dvs. efter tyngdelovens principper. I dag råder man over 42 ha. vinmarker, der alle drives så naturligt som muligt.

Pouilly sur Loire
Pouilly sur Loire er en appellation som allerede så dagens lys i 1936, men som ikke er ret kendt i Danmark. Her er druetypen Chasselas dominerende og der findes ikke mange vinmarker tilbage, de fleste er blevet omplantet med Sauvignon Blanc. Oprindelig var Chasselas en spisedrue og vinen blev ofte kun lavet til husvine og eget forbrug. Men et par producenter så muligheden i at bevare de gamle marker og skabe kvalitetsvine, heriblandt Domaine Michel Redde, som endda har nyplantet marker med Chasselas.

Pouilly Fumé også kaldet Blanc Fumé de Pouilly
Denne vin laves næsten kun på Sauvignon Blanc i dag og kan føre sine rødder tilbage til 1300 tallet i Loiredalen. Vinen har fået sit navn efter ordet "Fumé" (røget) på fransk, nogle mener fordi druerne godt kan være let røgfarvede på grund af vestenvinden og mikroklimaet i området, andre mener fordi det flintestensdominerede terroir giver vinene en let røget duft og smag.

Ros i Wine Spectator og andre medier
Domainet har fået op til 93P i WineSpectator og har 1 stjerne i den franske vinbog Guide Hachette, hvor familien Redde roses for deres fokusering på terroir og bevarelsen af Chasselasdruen.

Michel Redde

Vine fra Michel Redde


90 point

KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker


GODT KØB

KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 159,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker