Feuerheerd's store line-up af portvine er imponerende og etiketten med ankeret er verdenskendt, i udlandet kendt som The Famous Anchor Port pga. det ikoniske skibsanker som logo. Druerne kommer fra nogle af de bedste marker langs Duorofloden. Hos Feuerheerd’s har man stor tradition for tawny, især gamle Colheita’er – i kældrene findes Colheita-fade helt tilbage fra årgang 1934.

Feuerheerd's Port og Van Zeller familien

Feuerheerd's blev etableret tilbage i 1815 af den tyske forretningsmand Dietrich Matthias Feuerheerd, som startede sin kompromisløse søgen efter at skabe fantastiske portvine. Han søgte kun den bedste kvalitet og rejste meget rundt i Douro dalen og brugte al sin tid på at udvælge og opkøbe de bedste fade med portvin og lagrede fadene i dybe kældre i portvinsbyen Villa Nova de Gaia for primært at sælge portvinen til markedet i Nordeuropa. Med over 200 års historie bag sig, har Feuerheerd's etableret sig som et verdenskendt portvinsmærke over alt i verden.

Igennem de sidste mange år har der været en tendens til at mange portvinshuse og –brands bliver solgt til store internationale selskaber – dette skete også for Feuerheerd’s, da huset i 2006 blev købt af en større gruppe. Men nu er Feuerheerd’s heldigvis igen på private hænder. Den passionerede portvinsfamilie Van Zeller købte for år tilbage Feuerheerd’s. Familien står bag Barão de Villar Vinhos og Maynard’s Port. De 3 portvinshuse; Feuerheerd’s, Maynard’s og Barão de Villar Vinhos besidder hver deres karakteristika og stil.

Van Zeller familien har en mangeårig tradition i vinens verden – hele 14 generationer har levet af portvinshandel og –dyrkning. I dag er det brødrene Fernando og Alvaro Van Zeller, der driver familiefirmaet. Tidligere har familien bl.a. ejet den verdensberømte vingård Quinta do Noval – her er Alvaro også uddannet som winemaker.

Imponerende line-up af portvine – tilbage til 1934

Feuerheerd's store line-up af portvine er imponerende og etiketten med ankeret er verdenskendt, i udlandet kendt som The Famous Anchor Port pga. det ikoniske skibsanker som logo. Druerne kommer fra nogle af de bedste marker langs Duorofloden.

Hos Feuerheerd’s har man stor tradition for tawny, især gamle Colheita’er – i kælderene findes Colheita-fade helt tilbage fra årgang 1934.

Feuerheerd’s har også stor succes med de røde portvinstyper og så laver man en lækker sommerlige roséportvin, som bare skal opleves.

Tawny og Ruby

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby.

  • Tawny- typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, henviser til den smukke brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring.
  • Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve.

 

Bæredygtighed:

Hos Feuerheerd’s arbejder man på at skabe økologiske portvine og de første har allerede set dagens lys. Økologi er dog en langvarig proces hvad angår portvin, da meget portvin jo i sagens natur kræver lang lagring – enten på fad eller flaske.

Feuerheerd's

Vine fra Feuerheerd's


91 point

KUN
DKK 89,95

pr. flaske


KUN
DKK 99,95

pr. flaske


KUN
DKK 139,95

pr. flaske


KUN
DKK 139,95

pr. flaske


92 point

KUN
DKK 139,95

pr. flaske


KUN
DKK 299,95

pr. flaske


GOLD MEDALE

KUN
DKK 550,00

pr. flaske


GOLD MEDALE

KUN
DKK 599,95

pr. flaske


GOLD & Trophy

KUN
DKK 699,95

pr. flaske