Huset blev grundlagt i 1902 af den blot 21-årige Giulio Ferrari, som havde det mål, at bevise at det er muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i norditalienske Trentino, på samme høje niveau som Champagne. Det lykkedes Giulio at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet.

Ferrari - Norditalienske bobler på Champagne-metoden
Huset blev grundlagt i 1902 af den blot 21-årige Giulio Ferrari, som havde det mål, at bevise at det er muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i norditalienske Trentino, på samme høje niveau som Champagne. Det lykkedes Giulio at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet. En af årsagerne til succesen er bl.a. husets fokus på Chardonnay-druen som rygraden i vinene og brug af den mest eksklusive produktionsmetode: Champagne-metoden. Giulio fik ingen børn og solgte derfor i 1952 til Lunelli familien, som også ejer slotte i Toscana og Umbrien.
En evig stræben efter topkvalitet
Lunelli-familien har sidenhen løftet den i forvejen meget høje kvalitet. F.eks. anvender de udelukkende druer fra egne marker eller køber druer fra vinbønder som de har arbejdet sammen med i mange år og som betales efter kvaliteten. De har også forlænget den så vigtige lagring på flaske med bærmen. I dag ligger deres non-vintage vine minimum 24 måneder og årgangsvinene og prestige cuveerne ligger 5-10 år(!). Alt dette har givet vinene fra Ferrari en absolut topplacering i det italienske kvalitetshierarki.
Økologiske vinmarker – et banebrydende arbejder over 20 år
Ferrari startede for 20 år siden processen med at omlægge alle deres egne vinmarker til økologisk dyrkning og drift. I og med der er yderligere ca. 500 små vinbønder, der leverer druer til Ferrrari har det været et enormt arbejde, hvor alle har skullet indrette sig på kravene til økologisk certificering. Alle Ferraris vine vil i løbet af nogle år blive økologsik certificerede-
Fra Downing Street til Det Hvide Hus
Igennem mere end et århundrede har Ferrari markeret sig ikke blot i Italien men i hele verden. Vinene er blevet serveret ved utallige historiske begivenheder, ved G8-topmøder, til adskillige præsidentbesøg, ved middage i Det Hvide Hus, og i Downing Street, samt ved fejring af det italienske fodboldholds sejre.
Gambero Rosso topscorer og anmelder favorit
Også i vinens verden ligger Ferrari i toppen af sin klasse, og har bl.a. en stjerne i Gambero Rosso, hvilket betyder, at huset har modtaget de eftertragtede 3 glas mere end 10 gange (i skrivende stund over 16 gange!). Ferrari blev desuden kåret til “Sparkling Wine Producer of the Year” ved The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2015.
“Ferrari's wines compete with the best of the best and they offer a uniquely Italian (cool mountain climate) expression that makes them particularly delicious, crisp and luminous.” - Citat Robert Parker’s The Wine Advocate
“In the world of Italian sparkling wine, Ferrari stands alone in terms of overall quality and consistency.” - Citat Robert Parker’s The Wine Advocate
“the Rolls-Royce of Italian fizz” - Citat Tom Stevenson

Vine fra Ferrari


KUN
DKK 179,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 179,95

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 179,95

pr. fl. v/12 flasker


91 point

KUN
DKK 189,95

pr. fl. v/12 flasker


NR,1 Danmarks Bedste vine over 100kr

KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 209,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 225,00

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker