I løbet af 1970erne og 1980erne etablerede Alejandro Fernandez sig med kolossal succes i Ribera del Duero, med to vingårde Pesquera og Condado de Haza og flere hundrede hektar af distriktets bedste vinmarker. I 1998 satsede han igen stort, og erhvervede Dehesa la Granja-ejendommen, som ligger i et område syd for Ribera del Duero. Her må vinen "kun" må kaldes Vino de la Tierra, altså landvin, men den uprestigiøse titel gjorde ikke indtryk på Alejandro Fernandez, for hans analyser viste, at der kunne dyrkes vin i verdensklasse på 100 årige vinstokke!

Kongen af Ribera del Duero

Alejandro Fernandez omtales ofte som kongen af Ribera del Duero, og vineksperter regner ham for en af Spaniens vigtigste vinpersonligheder. Takket være hans uafbrudte fokus på kvalitet, har han stort set hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie, for hver eneste årgang han har fremstillet og fremstår i dag som Ribeira del Dueros Grand Old Man, manden bag legenden Pesquera.

Dehesa la Granja

I løbet af 1970'erne og 1980'erne etablerede Alejandro Fernandez sig med kolossal succes i Ribera del Duero, med to vingårde og flere hundrede hektar af distriktets bedste vinmarker. I 1998 satsede han igen stort, og erhvervede Dehesa la Granja-ejendommen, som ligger i et område syd for Ribera del Duero. Her må vinen "kun" må kaldes Vino de la Tierra, altså landvin, men den uprestigiøse titel gjorde ikke indtryk på Alejandro Fernandez, for hans analyser viste, at der kunne dyrkes vin i verdensklasse.

100-årige vinstokke!

I 1700-tallet var Dehesa la Granja en af Spaniens mest imponerende vingårde, med flere hundrede hektar vinmarker og fantastiske underjordiske kældre. Sidenhen blev ejendommen omlagt til opdræt af tyre til landets tyrefægtningsarenaer, men nogle af de oprindelige vinstokke voksede endnu på markerne, da Alejandro Fernandez overtog ejendommen. De ældste vinstokke var mindst 100 år gamle, og de ydede nogle ekstremt koncentrerede vine.

Vine fra Dehesa La Granja


90 point

SPAR 75 DKK pr. fl.
DKK 59,95

pr. fl. v/12 flasker