Alejandro Fernandez, manden bag Condado de Haza og Pesquera, er en af vinverdenens vigtigste personligheder. I kraft af sin uafbrudte fokus på kvalitet, kvalitet og atter kvalitet, har han stort set hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie, for hver eneste årgang han har fremstillet.

Condado de Haza -Alejandro Fernandez
Alejandro Fernandez omtales ofte som kongen af Ribera del Duero, og vineksperter regner ham for en af Spaniens vigtigste vinpersonligheder. Takket være hans uafbrudte fokus på kvalitet, har han stort set hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie, for hver eneste årgang han har fremstillet. Alejandro Fernandez råder i dag over fire vingårde; Pesquera og Condado de Haza i Ribera del Duero, El Vínculo i La Mancha samt Dehesa La Granja, som fremstiller vin indenfor Castillo y Leon-appellationen.

Condado de Haza
Fra og med starten af 1970?erne begyndte Alejandro Fernandez systematisk at opkøbe Ribera del Dueros bedste vinmarker. Den gang lå det meste Ribera del Dueros vinindustri i ruiner, så jordpriserne var meget lave. I 1972 etablerede han vingården Pesquera, som hurtigt blev en kolossal succes. I midten af 1980?erne lykkedes det ham at erhverve 80 hektar marker ved byen Haza, og disse marker havde så unikke egenskaber, at han besluttede at grundlægge en ny vingård; Condado de Haza. 

Overdådige vine fra sydvendte marker
Condado de Hazas marker ligger på stik sydvendte skråninger, som sikrer en optimal soleksponering. Vinene fra disse marker kendetegnes ved en bemærkelsesværdig rigdom og blødhed, og selvom lagringspotentialet er glimrende, så smager de fantastisk allerede ved frigivelsen.

Condado de Haza

Vine fra Condado de Haza


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker