Der har været lavet mousserende vin i dette lille område lige nord for Pyrenæerne siden 1531, og de lokale er sikre på at det var her at flaskegæringen blev opfundet, og ikke i Champagne. Domainet blev grundlagt i 1980 og ejes af ægteparret Philippe og Marie-Hélène Collin. Philippe stammer oprindelig fra netop Champagne, hvor hans familie stadig er vinbønder. Arven fra Champagne fornægter sig dog ikke, Philippe plantede lige fra begyndelsen Champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay, og hertil Chenin Blanc som giver gode resultater i netop Limoux.

Domaine Collin, Crémant de Limoux
Der har været lavet mousserende vin i dette lille område lige nord for Pyrenæerne siden 1531, og de lokale er sikre på at det var her at flaskegæringen blev opfundet, og ikke i Champagne. Regionens vine er meget højere beliggende og køligere end resten af Languedoc området og det helt specielle mikroklima ideelt til produktion af hvidvine og mousserende vine. Jordbunden er rig på kalk og limsten, hvilket også minder om Chablis og Champagne.

Champagnefamilie laver topkvalitet
Domainet blev grundlagt i 1980 og ejes af ægteparret Philippe og Marie-Hélène Collin. Philippe stammer oprindelig fra netop Champagne, hvor hans familie stadig er vinbønder. Han havde tidligt ambitioner om at starte sit eget domaine, men det meget høje jordpriser i Champagne gjorde dette umulig og han besluttede derfor at starte et ny eventyr i Limoux, hvor priserne er noget mere rimelige. Arven fra Champagne fornægter sig dog ikke, Philippe plantede lige fra begyndelsen Champagnedruerne Pinot Noir og Chardonnay, og hertil Chenin Blanc som giver gode resultater i netop Limoux.


 

Vine fra Collin Limoux


KUN
DKK 85,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker