Dette 180 år gamle Domaine ligger tæt på byen Saint-Nicolas de Bourgeuil og råder over 30 ha vinmarker. Alle vinmarker er økologisk og biodynamisk dyrkede og certificerede. Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen og vinen lagrer i store foudres (egetræsfade) på 600 og 1200 liter i en del af byens gamle kalkminer, som familien Amirault købte i 1960. Frugtdrevne vine med lagringspotentiale!

Domaine Clos des Quarterons Bourgeuil
Dette 180 år gamle Domaine ligger tæt på byen Saint-Nicolas de Bourgeuil og råder over 30 ha vinmarker. Området ligger på grænsen mellem Anjou og Touraine. Vinmarkernes terroir består af sand, småsten, kalk og ler med et stort indhold af flintesten, hvilket bidrager fint til vinenes underliggende mineralitet. En del af vinmarkerne ligger i en tidligere flodseng, nogle af de ældste vinmarker er plantet på terrasser. Vingården drives i dag af brødrende Xavier og Yannick Amirault. Hovedbygningen har tidligere været både borgmesterkontor og skole og stammer fra første halvdel af 1800 tallet.

Økologisk og biodynamisk certificeret
Alle domainets 30 ha er økologisk og biodynamisk dyrkede og certificerede. Man havde egentlig altid haft en tilstræbt økologisk drift, men blev fascineret af den biodynamiske filosofi og indrettede driften på dette for 10 år siden. Siden er man også blevet økologisk certificeret.

Cabernet Franc er kongen i de gamle kalkminer
Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen og vinen lagrer i store foudres (egetræsfade) på 600 og 1200 liter i en del af byens gamle kalkminer, som familien Amirault købte i 1960. Temperaturen er her konstant på 13 grader hele året rundt.

Flot omtale i franske vinblade og Wine Spectator
"Coup de Coeur" (Best Buy) i Guide Hachette i 2014 for Cuvée Les Gravilices og har fået op til 92P i Wine Spectator for årgang 2010.

 

Vine fra Clos des Quarterons


KUN
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker