Bandol når det er bedst - Det sagnomspundne Bandol område står for mange som toppen af hvad Provence kan præstere rent vinmæssigt. Her laves i hvert fald nogle af de kostbareste og bedste Provencevine. Både hvide, røde og især rosévine. Domainet er et af de klassiske Bandol domainer beliggende ved landsbyen Castellet i den Nordvestlige del af Bandolappellationen. Man har 300 solskinsdage om året og med et beskedent årlig regnfald på 400 mm vand, gør at især Mourvèdre trives optimalt her. Slottet er økologisk og biodynamisk drevet og bliver certificeret fra årgang 2014.

Domaine de la Tour du Bon - Bandol når det er bedst
Det sagnomspundne Bandol område står for mange som toppen af hvad Provence kan præstere rent vinmæssigt. Her laves i hvert fald nogle af de kostbareste og bedste Provencevin. Både hvide, røde og især rosévine. Domainet er et af de klassiske Bandol domainer beliggende ved landsbyen Castellet i den Nordvestlige del af Bandolappellationen.

Mistral og økologi
Den berømt provencevind, Le Mistral hersker her. Fra slottets tårn kan man se havet og de kølige, lette vinde fra havet samt den tørre fra Nord, bidrager til et usædvanligt godt  klima til vinproduktion. Man har 300 solskinsdage om året og med et beskedent årlig regnfald på 400 mm vand, gør at især Mourvèdre trives optimalt her. Slottet er økologisk og biodynamisk drevet og bliver certificeret fra årgang 2014.

Klassiske Bandoldruer
Domainets 12 ha er beplantet med klassiske bandoldruer. De røde fortrinsvis på rød, stenet jord og de hvide på kalkholdige, sandede jorde. Hele Domainets druesammensætning er denne: Mourvédre  45 %, Grenache  21 %, Cinsault  12 %, Carignan  4 %, Clairette  6 %, Ugni blanc  2 % og Vermentino  1 %. Gennemsnitsalderen er 30 år.

2 stjerner i Guide Hachette, gode ratings i Wine Spectator og Robert Parker
Domainet har netop modtaget sin 2. stjerne i Guide Hachette som tildeles vingårde med exceptionelt terroir som frembringer vine der er et must i enhver vinelskers samling. I tidligere årgange har rødvinen fået op til 92P Wine Spectator og 91P Parker.

Vine fra Château Tour du Bon


KUN
DKK 179,95

pr. fl. v/12 flasker