Domainet ejes af familien Genet og blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet. Domainet råder over ikke mindre end 40 ha. spredt ud over det meste af appellationen. De franske konger opholdt sig i middelalderen meget på deres slotte i Loiredalen og skulle selvfølgelig også bruge en del vin, hvoraf Chinon var en af de foretrukne. Også den berømte franske digter Rabelais var meget glad for vinene fra Chinon. Domainet har 1 stjerne i Guide Hachette og omtales som "Le sommet de l'appellation" (toppen af appellationen). Domainets vine har fået op til 94P i Wine Spectator, hvilket gør det til den højest anmeldte Chinon i Wine Spectator.

Domaine Charles Joguet - toppen af Chinon
Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og da især i Paris. Domainet ejes af familien Genet og blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet. Domainet råder over ikke mindre end 40 ha. spredt ud over det meste af appellationen. Hver vin afspejler et specifikt terroir og skal helst være gekendelig for sit terroir år efter år. Derfor laver man en hel del forskellige vine, hvoraf vi har udvalgt nogle meget forskellige. Hovedbygningen på vingården er historisk og kaldes "La Dioterie".

Cabernet Franc er kongen og Chinon kongernes vin
Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen. Alle druerne på Domainet håndhøstes, man bruger kun økologisk gødning og praktiserer "lutte raisonnée", dvs. man anvender så vidt muligt økologiske dyrkningsmetoder, men man er ikke certificeret. Man råder over 3 forskellige terroirs: sandet/småsten, ler/flintesten og ler/kalk, hvilket giver mulighed for at producere frugtdrevne vine med elegant mineralitet.
De franske konger opholdt sig i middelalderen meget på deres slotte i Loiredalen og skulle selvfølgelig også bruge en del vin, hvoraf Chinon var en af de foretrukne. Ogå den berømte franske digter Rabelais var meget glad for vinene fra Chinon.

Flot omtale i franske vinblade og Wine Spectator
Domainet har 1 stjerne i Guide Hachette og omtales som "Le sommet de l?appellation" (toppen af appellationen). Domainets vine har fået op til 94P i Wine Spectator, hvilket gør det til den højest anmeldte Chinon i Wine Sepctator.

Vine fra Charles Joguet


KUN
DKK 119,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 129,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 219,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker