Elegance for Champagne-"aficionados" - Champagne Bérèche et Fils blev grundlagt i 1847 af Leon og Albert Bérèche med kun 2,5 ha marker i landsbyen Ludes i Montagne de Reims. I dag ejer man 9,5 ha fordelt på 21 parceller i Montagne de Reims og Vallee de Marne. Stilen er meget elegant med fokus på terroir og det eneste problem er, at vinene kun fremstilles i al for små mængder...

Bérèche et Fils - elegance for Champagne-aficionados
Champagne Bérèche et Fils blev grundlagt i 1847 af Leon og Albert Bérèche med kun 2,5 ha marker i landsbyen Ludes i Montagne de Reims. I 1950?erne købte Bérèchefamilien også marker i Vallee de Marne og i dag ejer man 9,5 ha fordelt på 21 parceller i Montagne de Reims og Vallee de Marne. Som så mange andre bønder solgte man blot druerne videre i mange år. Det er faktisk først da den seneste generation - den 5. generation - brødrene Vincent og Raphael Bérèche, overtog roret i 2000'erne at man har valgt både at dyrke og producere Champagne ved egen etiket (enkelte årgange og cuvéer har været produceret med egen etiket siden 1970'erne).

Generationsskifte og  "lutte raisonnée"
Allerede fra de to brødre indtrådte i familieforetagenet, ønskede de at dyrke og producere i eget navn. Brødrene arbejder i dag efter begrebet "lutte raisonnée" (der betyder at man så vidt muligt arbejder efter økologiske og/eller biodynamiske principper og kun bruger sprøjtemidler m.v., hvis det er strengt nødvendigt) og de arbejder hen imod at blive 100 % økologiske og biodynamiske, men er altså endnu ikke certificerede. Besiddelserne i Montagne de Reims; Ludes 1er Cru, Chigny Les Roses 1er Cru, Trépail 1er Cru og Ormes, er beplantet med alle tre champagne druer; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. I Vallée de la Marne besidder man parceller i Mareuil le Port og Festigny - disse er beplantet med Pinot Meunier og Chardonnay.

Berechestilen - familiens motto: "Precision, Passion and Devotion"
Hvor de store champagnehuse ofte blander druer fra hele Champagneområdet for at opnå en bestemt smag og stil, så arbejder man hos Bérèche et Fils med et meget mere geografisk afgrænset udvalg af kvalitetsdruer og det giver en færdig Champagne, hvor ét bestemt terroir i langt højere grad er med til at definere den færdige vin. I modsætning til mange andre huse, så undgår man også den malolaktiske gæring og der anvendes så lidt dosage som muligt ligesom man tror på at 2. gæringen i flasken foregår bedst under korkpropper i stedet for kapsler - dette tillader en meget let oxidering, som resulterer i en Champagne med finere bobler og en lækker cremet tekstur.

Der bliver lagt mærke til den nye generation
I Tyson Stelzers "The Champagne Guide" 2014-2015 introduceres Bérèche et Fils således: "Young brothers Raphaël and Vincent Bérèche exemplify an enthusiastic and talented new generation that is transforming some of Champagne's smaller, longstanding estates. Working alongside their father, Jean-Pierre, the brothers represent the fifth generation of the family to grow and make champagnes with a very real sense of purity and craftsmanship. They are rightfully celebrated among the leading minds of Champagne's young generation, and their extensive range of cuvées is proof of their talent, with the recent tastings from barrel and bottle showcasing the dramatic leap forward in the Bérèche style since the duo took the lead."

Vine fra Champagne Bereche et fils


KUN
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 450,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 100 DKK pr. fl.
DKK 495,00

pr. fl. v/6 flasker


93 point

KUN
DKK 495,00

pr. fl. v/6 flasker


91 point

KUN
DKK 550,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 575,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 575,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 575,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 575,00

pr. fl. v/12 flasker