Cave de Fleurie var langt forud for sin tid, da man i 1932 byggede vinkælderen og planlagde den omrking brugen af tyngdeloven, hvilket stadig er meget moderne nu. Man har altid sat kvalitet frem for kvantitet, således håndhøstes alle druer, hvilket er usædvanligt for et kooperativ. Man sorterer også druerne ved ankomsten til vinkælderen. Cave de Fleurie har vundet mange medaljer på franske vinsmagninger og er en stor leverandør til flere berømte négocianter i Bourgogne. Men heldigvis sælger man også nogle af kooperativets bedste vine direkte til alverdens vinelskere.

Cave de Fleurie - Beaujolais når det er bedst
Grundstenen til dette kvalitetskooperativ blev lagt under og efter 1. verdenskrig. Mændene var draget i krig, og da den trak ud (over 4 år), og desværre kom mange af dem ikke hjem efter krigen. Mange af dem der kom hjem, var krigsinvalider. Der var derfor stor mangel på arbejdskraft og det var derfor nødvendigt at kvinderne lavede vinen, både i marken og i kælderen. I 1927 besluttede en del vinbønder i Fleurie og omegn at man var stærkere sammen, og dannede Cave de Fleurie.

Moderne produktionsmetoder siden 1932!
Cave de Fleurie var langt forud for sin tid, da man i 1932 byggede vinkælderen og planlagde den omrking brugen af tyngdeloven, hvilket stadig er meget moderne nu. Man bruger således ikke pumper til at transportere druemosten ned i ståltankene. Det kan lade sig gøre fordi vinkælderen er bygget på en skråning midt i Fleurie by. Udviklingen er fortsat og Cave de Fleurie mener selv at de råder over det mest moderne produktionsudstyr i hele Beaujoaisområdet.

Kvalitet med fokus på alle detaljer
Man har altid sat kvalitet frem for kvantitet, således håndhøstes alle druer, hvilket er usædvanligt for et kooperativ. Man sorterer også druerne ved ankomsten til vinkælderen. Cave de Fleurie har vundet mange medaljer på franske vinsmagninger og er en stor leverandør til flere berømte négocianter i Bourgogne. Men heldigvis sælger man også nogle af kooperativets bedste vine direkte til alverdens vinelskere...

 

Vine fra Cave de Fleurie


KUN
DKK 79,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 99,95

pr. fl. v/12 flasker