Domaine Blain-Gagnard er skabt i forbindelse med ægteskabet mellem to gamle vinfamilier i Bourgogne - Jean-Marc Blain og Claudine Gagnard dannede i 1980 Domaine Blain-Gagnard efter alle kunstens regler om komplicerede burgundiske arveforhold.

Et Bourgogneægteskab
Domaine Blain-Gagnard er skabt i forbindelse med ægteskabet mellem to gamle vinfamilier i Bourgogne - Jean-Marc Blain og Claudine Gagnard dannede i 1980 Domaine Blain-Gagnard efter alle kunstens regler om komplicerede burgundiske arveforhold. Ejendommen ligger i Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Jean-Marc og Claudine laver fantastiske vine – de ved det godt selv – men de lader sig ikke påvirke af det og er derfor utroligt rare og vellidte. Inden for de sidste par år er deres søn Marc-Antonin blevet indlemmet i familieforetagenet efter en vinøs afstikker til bl.a. Australien og New Zealand.
Ejer af Le Montrachet Grand Cru
Ejendommen ligger i Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune – fra start af fik det nygifte par parceller i Grand Cru markerne Batard Montrachet og Criots Batard Montrachet i gave fra Claudines bedsteforældre. Og I 1999 fik parret en parcel i den mytiske Montrachet mark foræret fra Jean-Marcs forældre – i dag er Domaine Blain-Gagnard en af de meget få ejere af Le Montrachet Grand Cru. Om vinene fra marken skrev forfatteren Alexandre Dumas engang: "Bør drikkes knælende og med hatten i hånden." Har man én gang oplevet denne unikke vin, som med god grund regnes som den bedste tørre hvidvin i verden, er man tilbøjelig til at give ham ret. Marken ligger på skellet mellem kommunerne Puligny og Chassagne, og har alle de elementer der kendetegner det ultimative terroir (dvs de dyrkningsforhold en mark byder på); jordbundens tynde, øverste lag er mørk og leret, perfekt til at opfange solens varme. Det nedre jordlag er (ligesom man ser det i de bedste marker i Chablis) hårdt og meget kalkholdigt, og besidder excellente dræningsegenskaber. Marken er sydøstvendt og skråner op til 10%, hvilket sikrer vinstokkene en optimal eksponering til solens stråler. Når man sammenholder disse optimale egenskaber med det faktum, af der gåes til ekstremerne i pleje af vinmarken, høsten og hele vinificeringsprocessen, kan det næppe overraske nogen at det endelige resultat bliver en helt fantastisk vin, hvis mage simpelthen ikke findes. Domainet ejer også 1. Cru’erne Chassagne Montrachet Clos Saint Jean, Morgeot, Boudriotte og Caillerets, samt Volnay 1. Cru Pitures og Pommard.
Minimal indblanding
Minimal indblanding er essensen af Blain-Gagnard; brug af ny eg forgår meget konservativt – kun ca. 15 % af vinen ser nye egefade. De hvide vine kommer på flaske efter kun 11-12 måneders fadlagring – for de rødes vedkommende mellem 15-17 måneder. Dette er med til at bevare den flotte mineralitet, elegance og friskhed. Den færdige vin fremstår dermed med stor friskhed og en helt ren og fin frugt. Man er også tydeligt inspireret af det familiære ophav – Claudines bedstefar, Edmond Delagrange, var kendt for at lave yderst elegante Meursault vine.

Vine fra Blain-Gagnard


89 point

SPAR 95 DKK pr. fl.
DKK 205,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 75 DKK pr. fl.
DKK 225,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 249,95

pr. fl. v/12 flasker


88 point

SPAR 135 DKK pr. fl.
DKK 285,00

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 289,95

pr. fl. v/12 flasker


89 point

SPAR 125 DKK pr. fl.
DKK 295,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 180 DKK pr. fl.
DKK 295,00

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 150 DKK pr. fl.
DKK 325,00

pr. fl. v/12 flasker


89 point

SPAR 165 DKK pr. fl.
DKK 335,00

pr. fl. v/12 flasker


90 point

KUN
DKK 350,00

pr. fl. v/12 flasker