Domaine de l'Amauve er et 11 ha stort familieejet domaine beliggende i kommunen Séguret. Domainet opstod i 1952 da 2 vinfamilier slog deres vingårde sammen ved giftermål. Domainet ledes i dag af deres søn Christian Voeux, som er en berømt ønolog med en fortid på Châteauneuf-du-Pape slottet Mont-Redon og er i dag direktør på det ligeledes meget berømte Châteauneuf-du-Pape slot Château La Nerthe.

Domaine de l'Amauve Côtes du Rhône og Séguret
Domaine de l'Amauve er et 11 ha stort familieejet Domaine beliggende i kommunen Séguret. Domainet opstod i 1952 da 2 vinfamilier slog deres vingårde sammen ved giftermål. Domainet ledes i dag af deres søn Christian Voeux, som er en berømt ønolog med en fortid på Châteauneuf-du-Pape slottet Mont-Redon og er i dag direktør på det ligeledes meget berømte Châteauneuf-du-Pape slot Château La Nerthe.

Naturlige dyrkningsmetoder
Tidligere blev Domainets druer solgt til områdets négocianter, men Christian Voeux besluttede selv at markedsføre og sælge sine egne vine. Vingården anvender så vidt muligt økologiske dyrkningsmetoder, men er ikke certificeret. 

Et forholdsvis køligt klima
Domaine de l'Amauve råder over 18 vinmarker fordelt på Séguret, Côtes-du-Rhône og Vin du Pays. Séguret er en ret nordligt beliggende Côtes-du-Rhône villages appellation, og Christian Voeux er overbevist om at det er en fremtidens appellation, idet klimaet her er forholdsvis køligt sammenlignet med f.eks. Rasteau og Cairanne. Vingården råder over meget gamle vinmarker, op til 80 år gamle. Undergrunden består af ler og kalk, hvilket giver vinene et fint mineralsk præg.

Vine fra Amauve Séguret


KUN
DKK 109,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 109,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker